Home » Locaties » Buitenschoolse opvang de Bonte Bende

Kinderen zitten lekker in hun vel bij: BSO De Bonte Bende

Zelf ontdekken, samen spelen én een vertrouwd gevoel

Dat kinderen zich helemaal thuis voelen bij BSO De Bonte Bende in Sittard is duidelijk. Ze begroeten de medewerkers enthousiast en komen meteen hun verhaal vertellen. Daarna moeten ze kiezen, want het programma van de BSO barst van de activiteiten. De ruimtes zijn opnieuw ingericht en afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. Oudere kinderen relaxen lekker in hun gezellige woonkamer, de jongsten hebben een ruimte met speelgoed, poppenhoek en keukentje. In het knutselatelier kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt. Van schilderen tot solderen en houtbewerken: mogelijkheden genoeg. Lekker zelf ontdekken én samen spelen: dat kan bij De Bonte Bende. 

BSO De Bonte Bende in het kort

  • Nieuw ingerichte ruimtes, afgestemd op leeftijdsgroep
  • Vertrouwelijke band tussen team, kinderen en ouders
  • Goede samenwerking binnen IKC Loedoes

Meer dan alleen een opvang
BSO De Bonte Bende is meer dan alleen een opvang waar kinderen leuke dingen doen. Natuurlijk bezorgen we kinderen een heerlijke middag, maar we willen ook een vertrouwelijke band opbouwen. We kijken of een kind goed in zijn vel zit en of hij zich goed ontwikkelt. BSO De Bonte Bende maakt deel uit van Integraal Kindcentrum Loedoes en we overleggen regelmatig met de leerkrachten. Zo houden we samen in de gaten of alles goed gaat. Bovendien kunnen ouders met al hun vragen bij ons terecht. Opvoeden doen we samen!

“Opvoeden doen we samen”

Beroemd om het vakantieprogramma
BSO De Bonte Bende heeft aparte ruimtes voor drie leeftijdsgroepen: 4-5 jaar, 6-7 jaar en 8-12 jaar. Zo kunnen we de activiteiten nog beter afstemmen op de leeftijden. De ruimte voor de oudere kinderen heeft een mooie ontdekhoek, een relaxhoek en een winkeltje met ‘spa’. Voor de kleinsten is er een fijne ruimte waar ze rustig kunnen spelen. De gezamenlijke ruimte heeft een theaterpodium, een volle verkleedkist en een keuken. Elke week gaan de kinderen samen bakken of koken en ook buitenspelen staat altijd op het programma. In de vakantie is het helemáál feest. Barbecueën, bioscoop, theater, waterspellen: alles kan en alles mag. Het is tenslotte vakantie. Kinderen kunnen via ons ook hun zwemdiploma halen.

Eén plek voor de hele schooltijd
BSO De Bonte Bende zit in hetzelfde gebouw als KDV Loedoes, peuterspeelzaal Okidoki en Basisschool Loedoes. Samen vormen ze het IKC. Dat betekent dat je kind van 0 tot 12 jaar op dezelfde plek terecht kan. Lekker vertrouwd! 

Nieuwsgierig?
Je bent van harte welkom! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding bij ons in.

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Aangesloten basisscholen

BS Loedoes (Sittard)

BS Overhoven (Sittard)

Elke BSO is gekoppeld aan 1 of meerdere scholen. Als een school is aangesloten bij MIK, wil dit zeggen dat MIK:

  • het vervoer verzorgt van betreffende scholen naar de BSO. Dit kan te voet, per fiets of taxi en is per school verschillend geregeld.
  • opvang biedt op de 7 wettelijke studiedagen die een school inplant in een schooljaar.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Hulsestraat 1
6135 JK Sittard (Hoogveld)

T 0625638152

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

* 4-8 jaar

* 8-13 jaar

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag vanaf 07.30 uur (voorschoolse opvang) en na school tot 18.30 uur.

In schoolvakanties van 08.00 tot 18.30 uur.