Home » Locaties » Buitenschoolse opvang de Lahrhof

Warme en huiselijke sfeer bij BSO Lahrhof in Sittard

Veel plezier en gezelligheid: de middag vliegt voorbij!

Gezellige ruimtes met warme groene muren. Elke dag dezelfde medewerkers, die de kinderen hartelijk welkom heten. Kinderen die samen een spelletje doen, buitenspelen of toneelstukjes opvoeren. Een rustige sfeer, maar tegelijk een programma bomvol activiteiten. Dat is BSO Lahrhof in Sittard. Ons team werkt al jaren samen en we hebben één doel: kinderen een middag vol plezier bezorgen. Met succes, want ook kinderen die eigenlijk geen gebruik maken van de opvang, willen tóch naar deze BSO komen.

BSO Lahrhof in het kort

  • Een hecht team van vaste pedagogisch medewerkers
  • Elke dag andere creatieve activiteiten
  • Persoonlijke band met kinderen en ouders

Elke dag een gevarieerd programma
We willen graag voor rust zorgen na schooltijd. Zo kunnen kinderen even bijkomen van hun drukke schooldag. De middag begint rustig met buitenspelen en fruit eten en dan kan de echte pret beginnen. Elke dag zijn er vijf activiteiten waar kinderen uit kunnen kiezen. Die worden allemaal begeleid door een medewerker. Dat kan van alles zijn: lekker naar buiten om hutten te bouwen. Spelen in de ontdekhoek. Knutselen in het atelier, relaxen in de ‘wellness’ met kapsalon of een bordspelletje spelen. Jurken knippen uit plastic zakken en dan een modeshow lopen. Een toneelstuk opvoeren, dansen: alles kan en elke dag is het programma anders. Na dit ‘vaste uurtje’ gaan kinderen zelf spelen.

“Het kan ons niet gek genoeg zijn”

Ons team maakt het verschil
We zijn altijd bezig om leuke vakantie-uitjes (met grote bus!) en activiteiten te bedenken. Dat kan ons niet gek genoeg zijn. De jaarlijkse Nationale Modderdag is bijvoorbeeld altijd een groot succes. Maar naast de activiteiten is het vooral ons hechte team wat het verschil maakt. We kennen alle kinderen en ouders persoonlijk. Lahrhof is ‘onze’ BSO en we zorgen dat kinderen zich hier helemaal thuis voelen. Het komt vaak voor dat kinderen tegen hun ouders zeggen: ‘ben je er nu al?’ als ze hen komen halen. En dat is precies onze bedoeling ;).

Altijd een oplossing vinden
Bij BSO Lahrhof staan we altijd klaar om ouders te helpen. We gaan bijvoorbeeld meteen op zoek naar een oplossing als er onverwacht opvang nodig is. We houden bovendien goed in de gaten of kinderen goed in hun vel zitten. Persoonlijk contact, echt de tijd nemen voor elkaar en vooral veel plezier maken: daar kun je bij BSO Lahrhof op rekenen!

Nieuwsgierig?
Je bent van harte welkom! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding bij ons in.

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Aangesloten basisschool

BS Lahrhof (Sittard)

Elke BSO is gekoppeld aan 1 of meerdere scholen. Als een school is aangesloten bij MIK, wil dit zeggen dat MIK:

  • het vervoer verzorgt van betreffende scholen naar de BSO. Dit kan te voet, per fiets of taxi en is per school verschillend geregeld.
  • opvang biedt op de 7 wettelijke studiedagen die een shcool inplant in een schooljaar.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Romeinenstraat 26
6132 GN Sittard (Kemperkoul)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

* 4-8 jaar

* 8-12 jaar

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag na school tot 18.30 uur.

In schoolvakanties van 08.00 tot 18.30 uur.