Home » Locaties » Buitenschoolse opvang de Rode Loper

Buitenschoolse opvang De Rode Loper

Applaus voor ieder kind!

Voor kinderen van 4 tot 13 jaar rollen wij na school De Rode Loper uit… Inspiratie is in onze kinderopvang de rode draad!

Creatief
Onze medewerkers zijn naast pedagogisch medewerkers ook creatieve experts. Dit betekent dat zij extra onderlegd zijn op het gebied van theater, dans, techniek, muziek en handenarbeid.
Zo kunnen onze kinderen onder BSO-tijd bijvoorbeeld lessen muziek, toneel of yoga volgen!
Is er vanuit de kinderen behoefte aan activiteiten buiten het dagelijkse programma, dan roepen wij hulp in van andere vakmensen!

Binnen
Onze opvang vindt onderdak in het voormalig klooster aan de Leyenbroekerweg in Sittard.
Het kleine theatertje, de wellness (ja, je leest het goed!), de beweegzaal, het muzieklokaal, de techniekruimte, de verschillende ateliers en de kookkeuken bieden voldoende gelegenheid om te ontdekken, groeien en ontwikkelen. 
Uiteraard is er ook gelegenheid om na school tot rust te komen in de spelletjeshoek, de bouwhoek, de poppenhoek en de gezellige woonkamer.

Buiten
Wij hebben de grote speelplaats van de aangrenzende Basisschool Leyenbroek tot onze beschikking.
Het Stadspark, Speelbos Sjabolleke en kinderboerderij Ophovenerhof liggen op een steenworp afstand van onze kinderopvanglocatie. Aan onze moestuin wordt gewerkt. 
Wij maken regelmatig gebruik van sportinstructeurs die onze kinderen op een uitdagende manier in beweging brengen.

Ontwikkeling
In samenwerking met ons Kinderdagverblijf en Basisschool Leyenbroek werken wij vanuit het VVE programma (Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie) en de lesmethode ‘Leader in Me’.
Dit betekent o.a. dat wij onze kinderen stimuleren tot zelfstandigheid en betrokkenheid.
Maar niet voor niets zijn wij een Buiten Schoolse Opvang … als de school uit is, mogen de kinderen op eigen tempo en vanuit hun eigen interessegebied verder leren, ontwikkelen en groeien.

Lekker gezond
Onze kinderopvang is een gezonde opvang. Dat betekent dat wij vers fruit en gezond eten op het menu hebben staan. We drinken (fruit)water en thee. 

Nieuwsgierig?

Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en beleef het zelf!

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Aangesloten basisscholen

JPS De Vlieger (Sittard)

BS Leyenbroek (Sittard)

Elke BSO is gekoppeld aan 1 of meerdere scholen. Als een school is aangesloten bij MIK, wil dit zeggen dat MIK:

  • het vervoer verzorgt van betreffende scholen naar de BSO. Dit kan te voet, per fiets of taxi en is per school verschillend geregeld.
  • opvang biedt op de 7 wettelijke studiedagen die een school inplant in een schooljaar.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Leyenbroekerweg 113d
6132 CD Sittard (Kollenberg-Park Leyenbroek)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

* 4-8 jaar

* 8-12 jaar

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag na school tot 18.30 uur.

In schoolvakanties van 08.00 tot 18.30 uur.