Home » Locaties » Buitenschoolse opvang Montessori

Buitenschoolse opvang Montessori

Voor de kinderen van 4 tot 13 jaar!

Kinderen van 4 tot 13 jaar zijn van harte welkom om na school bij Buitenschoolse opvang (BSO) Montessori te komen chillen, kletsen en genieten. BSO Montessori is samen met Kinderdagverblijf Plons en Peuteropvang Montessori onderdeel van het Integraal Kindcentrum (IKC): Montessori in hartje Maastricht.

De keuze is reuze!

Naast de reguliere opvang biedt Montessori ook opvang aan op alle vrijdagochtenden tijdens schoolweken. In de sfeervol ingerichte ruimtes kan uw kind doen waar het zin in heeft. Lekker bakken of een boekje lezen? Buiten ravotten in de tuin? Sporten in de gymzaal? Of gewoon even niets? Uw kind beslist zelf.

Buiten spelen doen we graag! Er is buiten genoeg te beleven. Uw kind kan zijn energie hier zeker goed kwijt!

Sportgroep: klaar voor de start....?!

De sportgroep is speciaal gericht op sport en beweging in sportclub De Pellikaan in Maastricht (aangesloten bij BSO St. Pieter en BSO Montessori). Onze sport-pedagogisch medewerkers staan te trappelen om de kinderen na school en in vakanties een actief BSO-programma aan te bieden. En niet zomaar eentje... Een kleine greep uit de mogelijkheden die we hebben: tennissen op de professionele tennisbanen, klauteren, rennen en scoren in de gymzaal, voetjes van de vloer in de danszaal, de fitnessaparaten ontdekken, een frisse neus halen buiten op het sportterrein of een duik nemen in het zwembad. Met een steeds wisselend aanbod aan sportieve activiteiten hoeven kinderen zich geen seconde te vervelen en kunnen ze lekker hun energie kwijt. Na school krijgen de kinderen een (gezond) tussendoortje om vervolgens een sportoutfit aan te trekken en samen met de medewerkers er een sportieve, actieve en vooral geweldige middag van te maken! Klaar voor de start.....?! 

Dependance BSO Montessori 2: 
Speciaal voor 6-plussers!
 

BSO Montessori 2 is gelegen op de locatie: capucijnengang 10, 6211 RV Maastricht. Anders dan BSO Montessori, is BSO Montessori 2 open op maandag, dinsdag en donderdag (na school). 

Klik hier voor de GGD-inspecties van onze dependance

Nieuwsgierig?
Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en beleef het zelf!

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Aangesloten basisschool

Montessorischool Binnenstad (Maastricht)

Elke BSO is gekoppeld aan 1 of meerdere scholen. Als een school is aangesloten bij MIK, wil dit zeggen dat MIK:

  • het vervoer verzorgt van betreffende scholen naar de BSO. Dit kan te voet, per fiets of taxi en is per school verschillend geregeld.
  • opvang biedt op de 7 wettelijke studiedagen die een shcool inplant in een schooljaar.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Capucijnenstraat 118
6211 RT Maastricht (Statenkwartier)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

 * BSO Montessori: twee groepen van 4-6 jaar

 * BSO Montessori 2: drie groepen van 6-12 jaar

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag na school tot 18.30 uur. Ook iedere vrijdagochtend geopend tijdens schoolweken.

In schoolvakanties van 08.00 tot 18.30 uur.