Home » Locaties » Buitenschoolse opvang Overhoven

Buitenschoolse opvang Overhoven

Kinderen van 4 tot 13 jaar zijn van harte welkom om na school bij Buitenschoolse opvang (BSO) Overhoven te komen chillen, kletsen en genieten.

BSO: altijd een avontuur!

Schooltijden sluiten zelden naadloos aan op werktijden. En wie heeft er nu ruim twaalf weken vakantie per jaar? Gelukkig is er de buitenschoolse opvang (BSO). 

BSO is  bij ons echt vrije tijd: even geen school. En dat betekent ontspanning. Even iets eten en drinken na school, je verhaal kwijt kunnen, buiten of binnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes, lachen, gieren en brullen.Ook gaan we soms samen op stap, of organiseren we leuke activiteiten. Er is altijd een avontuur te beleven!

Groep 4 tot 13 jarigen

We hebben een groep van 4 tot 13 jarigen. Er is ruimte voor de individuele behoeften van ieder kind. We starten samen als de school uit is, daarna zijn er verschillende activiteiten om te kiezen.

We begrijpen dat een kind van 4 jaar hele andere behoeftes heeft dan een tiener. Daar spelen we dan ook op in. Bij jongere kinderen, ligt de nadruk veel meer op even een rustpunt na school, lekker kunnen spelen met vriendjes en meedoen aan activiteiten die we aanbieden. Een vertrouwde en toch uitdagende omgeving voor uw schoolgaand kind! Kids vanaf 7 jaar zijn zelfstandiger. Hier worden inrichting en activiteiten ook afgestemd. Kinderen van deze leeftijd weten vaak heel goed wat ze wel en niet willen. Bij ons bieden we hen alle ruimte voor inspraak. Samen zorgen we zo voor een toffe tijd op de buitenschoolse opvang!

Huiswerk maken op de buitenschoolse opvang!

Bovenal is buitenschoolse opvang (BSO) vrije tijd na school. Lekker spelen en doen waar je zin in hebt. Toch kan het soms voorkomen dat er nog huiswerk gemaakt moet worden. Dat kan. We bieden geen actieve huiswerkbegeleiding, maar onze pedagogisch medewerkers lopen regelmatig even langs en bieden, waar mogelijk, ondersteuning door het beantwoorden van vragen. Wanneer u graag wilt dat uw kind huiswerk maakt in BSO-tijd, kunt u dit aangeven bij de buitenschoolse opvang. We maken hier dan samen met u en uw kind gerichte afspraken over.

Ervaren pedagogisch medewerkers 

Bij BSO Overhoven starten medewerkers die al veel ervaring hebben opgedaan in de opvang. Zij hebben in andere opvanglocaties van MIK gewerkt of combineren bijvoorbeeld BSO-werk met peuteropvang. Zo bent u er altijd van verzekerd dat er professionele en ervaren begeleiding op locatie aanwezig is.

Sporten tijdens BSO

Wanneer school gymlessen na schooltijd aanbiedt is het mogelijk voor kinderen van de BSO om daaraan deel te nemen. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met de pedagogisch medewerkers. Samen met school zorgen we dat bekend is bij de medewerkers welk kind meedoet aan sport na school en dat het opgehaald en terug gebracht wordt door de sportleerkracht.

Cultuur en sport 

Cultuur en sport hebben onze extra aandacht en zullen we onder andere invullen met medewerking van onze collega’s van Ecsplore en Partners In Welzijn. Bij het aanbod van de BSO zijn wekelijks spellen en activiteiten binnen die thema’s en eens per maand wordt een speciale workshop of training in het thema sport of cultuur georganiseerd.

Gezonde voeding

Wat voeding betreft zijn we voorstander van gezonde voeding en bieden dit ook aan op onze locatie. We bieden bijvoorbeeld bruin brood en crackers en zorgvuldig gekozen beleg en geen zoete dranken. En elke middag is er vers fruit om de nodige vitaminen op peil te houden.  Natuurlijk bakken we ook wel eens een lekkere appelflap of pannenkoek, maar dat bewaren we voor vakanties en speciale gelegenheden.

Nieuwsgierig?

Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en beleef het zelf!

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Geldersestraat 28
6136 AT Sittard

T 06 51 29 30 07

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

Groep 1: 4 – 12 jaar
Groep 2: 4 – 7 jarigen
Groep 3: 7 – 12 jarigen

Openingstijden

VSO van ma t/m vrijdag 7.30 tot 8.45u m
BSO ma, di, do van 15.00 tot 18.30u
BSO woe van 12.45 tot 18.30u
BSO vrijdag van 12.15 tot 18.30u
Vakantie/vrije dagen van 8.00 tot 18.30u

 

Wilt u opvang op dagen die wij momenteel niet zijn geopend? Dan kunt u dit bij uw aanmelding of bij onze planning kenbaar maken. Bij voldoende interesse en daadwerkelijke aanmeldingen kan er een aanpassing in de openstelling plaatsvinden.