Home » Locaties » Buitenschoolse opvang Scharn

Prachtige ruimtes en binnentuin vol avontuur bij BSO Scharn 

Creativiteit, volop verrassingen en elke dag iets nieuws

Elke dag al precies weten wat je bij de BSO gaat doen? Saai! Daarom verzint het enthousiaste team van BSO Scharn in Maastricht steeds nieuwe, verrassende activiteiten. En we doen graag zelf mee! In ons atelier kunnen kinderen hun creativiteit kwijt en de nieuwe binnentuin is dé plek om op avontuur te gaan. Onze BSO is groot, maar we kennen alle kinderen persoonlijk. Onze prachtige ruimtes delen we zo in dat elk kind er een heerlijke speelplek vindt. BSO Scharn is gevestigd in het voormalige gemeentehuis en is onderdeel van Integraal Kindcentrum (IKC): Scharn

BSO Scharn in het kort

  • Warme sfeer en veilig gevoel
  • Creatief team dat altijd in is voor iets geks
  • Onderdeel van IKC Scharn 

Elke dag iets verrassends doen

Stap je BSO Scharn binnen, dan verrassen de hoge ruimtes vol kleur en gezellige hoekjes. De BSO is verdeeld in twee groepen: de begane grond is voor kinderen van 4-7 jaar en op de eerste verdieping kunnen kinderen van 8-12 terecht. Voor de jongste kinderen maken we elke dag een nieuwe activiteitenlijst. Zo kunnen ze steeds iets anders doen. En dat kan álles zijn. Van bakken tot een disco en van ‘de vloer is lava’ tot een beautymiddag. Heel trots zijn we op ons kunstatelier, waar één van onze medewerkers – zelf kunstenaar! – met de kinderen de leukste creatieve projecten bedenkt. Natuurlijk gaan de kinderen ook veel naar buiten. Onze binnentuin heeft een enorme zandbak, een kruidentuintje en een houten speeltoestel. Hier kunnen kinderen eindeloos ontdekken.

“We zijn voor kinderen een tweede thuis”

Vertrouwensband met kinderen én ouders

De oudere kinderen kiezen zelf wat ze gaan doen. Een potje voetballen op de speelplaats van BS Scharn, het atelier in om te keramieken, buiten chillen of rustig huiswerk maken in een aparte ruimte: net waar ze zin in hebben. Welke activiteiten de kinderen ook ondernemen, voor ons is het belangrijk dat ze zich veilig voelen. Een tweede thuis voor kinderen, dat is BSO Scharn. Onze kinderen weten dat we altijd in zijn voor iets geks. Samen de glijbaan af? Twister spelen? Liedjes zingen op het podium? Nagels lakken en haren vlechten? Alles kan. We houden goed in de gaten hoe het met elk kind gaat, zodat we ouders en verzorgers precies kunnen vertellen hoe de middag is verlopen. 

Feest in de vakanties

We zijn altijd bezig met plannetjes bedenken voor nieuwe activiteiten. Tijdens schoolweken zijn we al heel creatief, maar in de vakanties gaan we écht los. De dierenambulance op bezoek, een blotevoetenpad maken, picknicken, uitstapjes en workshops: elke dag is het feest. We willen dat kinderen zich elke dag verheugen op de BSO. Én dat ze moe maar voldaan naar huis gaan. Volop plezier maken na een drukke schooldag. Daar gaat het bij ons om! 

Nieuwsgierig?

Neem gerust contact met ons op!

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Aangesloten basisscholen

BS Scharn (Maastricht)

BS Wyck (Maastricht)

Elke BSO is gekoppeld aan 1 of meerdere scholen. Als een school is aangesloten bij MIK, wil dit zeggen dat MIK:

  • het vervoer verzorgt van betreffende scholen naar de BSO. Dit kan te voet, per fiets of taxi en is per school verschillend geregeld.
  • opvang biedt op de 7 wettelijke studiedagen die een shcool inplant in een schooljaar.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Wethouder van Caldenborghlaan 38
6226 BT Maastricht (Scharn)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

* 4-7 jaar

* 8-12 jaar

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag na school tot 18.30 uur.
In schoolvakanties van 08.00 tot 18.30 uur.

Extra aanbod

* Voorschoolse opvang