Home » Locaties » Kinderdagverblijf Loedoes

Kinderdagverblijf Loedoes

Samen op avontuur en lekker veel zelf ontdekken!

Binnenstappen bij KDV Loedoes in Sittard voelt alsof je thuiskomt. De gezellige huiskamer is een fijne plek voor baby’s. En in een ruimte vol creatieve speelhoekjes gaan peuters helemaal op in hun spel. In een vrolijke bloemenkraam spelen twee kinderen winkeltje, in een andere hoek wordt druk met blokken gebouwd. Het atelier staat bol van de knutselspullen en er zijn bakken met verschillende materialen. Van zand tot schelpjes, kinderen mogen overal mee spelen. Leuk, want de materialen prikkelen hun fantasie. Dat past goed bij ons team. Want ook wij zitten boordevol fantasie én leuke ideeën!

KDV Loedoes in het kort

  • Kleinschalig, knus en persoonlijk
  • Elke dag verrassende activiteiten
  • Onderdeel van Integraal Kindcentrum Loedoes

Veel verrassingen en lekker naar buiten

Bij KDV Loedoes is geen dag is hetzelfde en we nemen de kinderen graag mee op avontuur.

Onze peuters weten dat we altijd in zijn voor gekke dingen. Nét even anders dan anders! Een blotevoetenpad aanleggen, plantjes zaaien, spelen met een bak scheerschuim: bij ons gebeurt het allemaal. Als het even kan, gaan we samen naar buiten. Spelen op onze speelplaats of in het mooie park voor de deur. Spelen is belangrijk, maar leren ook. We werken met de methodiek Speelplezier van het VVE-programma (vroeg- en voorschoolse educatie VVE). Goed voor de taalontwikkeling en sociale vaardigheden van peuters.

“Onze activiteiten zijn nét even anders dan anders”

Een sfeervolle locatie

KDV Loedoes heeft twee groepen: een babygroep (0-2,5 jaar) en een peutergroep (2-4 jaar). We zijn klein en overzichtelijk. Daardoor kennen we elkaar allemaal goed: medewerkers, kinderen én ouders. De twee aparte groepen zijn fijn, want zo kunnen we de dagindeling en activiteiten goed afstemmen op de leeftijden van de kinderen. We betrekken je als ouder graag bij Loedoes. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten voor ouders en kinderen samen. Gezellig!

De hele schooltijd op één locatie

KDV Loedoes is onderdeel van Integraal Kindcentrum Loedoes, met kinderdagverblijf, basisschool en BSO onder één dak. Zo kunnen kinderen tot hun twaalfde op dezelfde schoollocatie terecht. Onze peuters doen regelmatig mee aan leuke activiteiten op school. Dat maakt de stap van kinderopvang naar basisschool een stuk makkelijker.

Nieuwsgierig?
Je bent van harte welkom! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding bij ons in.

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Hulsestraat 1
6135 JK Sittard (Hoogveld)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

*één babygroep (0-2,5 jaar)

*één peutergroep (2-4 jaar)

Wij spelen, ontdekken en leren op:

maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur.

Extra aanbod

* Voor- en Vroegschoolse Educatie

Peuteropvang in het zelfde pand (Okidoki van Spelenderwijs), zie https://www.spelenderwijs.nl/locaties/okidoki-sittard