Home » Locaties » Kinderdagverblijf Toermalijn

Kinderdagverblijf Toermalijn

Unieke locatie van MIK met een aparte babygroep van 0 tot 1 jaar!

Vanaf 6 weken tot 4 jaar is uw kind van harte welkom om bij ons op Kinderdagverblijf (KDV) Toermalijn te komen spelen, ontdekken, leren én avonturen te beleven. Het unieke aan onze locatie is dat wij opvang bieden in aparte babygroepen van 0-1 jaar en van 1-2 jaar. Daarbij zijn alle vaste Pedagogisch Medewerkers (PM) van deze groepen opgeleid tot Babyspecialist. 

De allerjongsten

De allerjongsten kunnen de hele dag lekker spelen, snoezelen en knuffelen in onze huiselijke babygroep, waar we zorgen voor een rustige omgeving met weinig prikkels. Bij de 1-2 jarigen kan er al wat meer geravot worden en zijn er weer nieuwe uitdagingen. In beide groepen bieden wij babygebaren aan om de communicatie met de kindjes te stimuleren.

Peutergroepen

Ook bij de 2 peutergroepen maken we hier nog gebruik van. Maar hier zijn we ook dagelijks bezig met activiteiten rondom Speelplezier. Dit is een 'Voor- en Vroegschoolse Educatie' (VVE) methode die gericht is op de taalontwikkeling. Alle onze PM in de peutergroepen zijn opgeleid om deze methode in te zetten in de groep. Spelenderwijs maken de peuters kennis met sociale en persoonlijke vaardigheden. 'Snuf' maakt hierbij dagelijks veel mee en samen met de kinderen vertalen wij dit naar leuke, leerzame activiteiten in bijvoorbeeld de huishoek of de bouwhoek.

Op ontdekkingstocht

Iedere dag gaan we lekker buiten spelen, zelfs de baby's gaan regelmatig mee in de kinderwagen of in onze speciale babytuin!
In de centrale hal, het ‘Toermalijnplein’ zoals wij dat noemen, kunnen alle kinderen gezellig samen spelen, als het buiten écht geen mooi, of te warm, weer is. Op het Toermalijnplein bevindt zich ook ons atelier, waar de kinderen zich creatief kunnen laten gaan.

Ons karakter

Wij vinden het het allerbelangrijkst dat alle kinderen zich veilig en geborgen voelen bij ons. Alleen dan kunnen ze zich volop ontwikkelen, in hun eigen tempo.

Ook vinden wij het belangrijk om de kinderen van Toermalijn gezonde voeding aan te bieden. Wij volgen daarom een gezond voedingsbeleid.
Wij houden bij KDV Toermalijn dan ook van knuffelen, lezen, zingen, spelen en gek doen! Dat we ondertussen ook nog eens ontzettend veel leren is mooi meegenomen!

Nieuwsgierig?
Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en beleef het zelf!

 

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Sorbonnelaan 195
6229 HD Maastricht (Randwyck)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

één babygroep (0-1 jaar)

* één babygroep (1-2 jaar)

* twee peutergroepen (2-4 jaar)

Telefoonnummers

Tel. vast: 043- 3671671
Groep 1: 06-2563 8138
Groep 2: 06-5380 0430
Groep 3: 06-2563 8139
Groep 4: 06-2563 8137
Groep 5: 06-2563 8136

Wij spelen, ontdekken en leren op:

Maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur.

Extra aanbod

* Voor- en Vroegschoolse Educatie