Home » Locaties » Kinderdagverblijf Toermalijn

Kinderdagverblijf Toermalijn

Vanaf 6 weken tot 4 jaar is uw kind van harte welkom om bij ons op Kinderdagverblijf (KDV) Toermalijn te komen spelen, ontdekken, leren én avonturen te beleven. Op deze locatie bieden we opvang in twee babygroepen van 0-2,5 jaar, een groep van 0-4 jaar en twee peutergroepen van 2-4 jaar. 

De allerjongsten

De allerjongsten kunnen de hele dag lekker spelen, snoezelen en knuffelen in onze huiselijke babygroepen, waar we zorgen voor een rustige omgeving met weinig prikkels. Bij de 0-4 jarigen kan er al wat meer geravot worden en zijn er weer nieuwe uitdagingen. In deze groepen bieden wij babygebaren aan om de communicatie met de kindjes te stimuleren.

Peutergroepen

Ook bij de twee peutergroepen maken we hier nog gebruik van. Maar hier zijn we ook dagelijks bezig met activiteiten rondom Speelplezier. Dit is een 'Voor- en Vroegschoolse Educatie' (VVE) methode die gericht is op de taalontwikkeling. Alle onze PM in de peutergroepen zijn opgeleid om deze methode in te zetten in de groep. Spelenderwijs maken de peuters kennis met sociale en persoonlijke vaardigheden. 'Snuf' maakt hierbij dagelijks veel mee en samen met de kinderen vertalen wij dit naar leuke, leerzame activiteiten in bijvoorbeeld de huishoek of de bouwhoek.

Op ontdekkingstocht

Iedere dag gaan we lekker buiten spelen, zelfs de baby's gaan regelmatig mee in de kinderwagen of in onze speciale babytuin!
In de centrale hal, het ‘Toermalijnplein’ zoals wij dat noemen, kunnen alle kinderen gezellig samen spelen, als het buiten écht geen mooi, of te warm, weer is. Op het Toermalijnplein bevindt zich ook ons atelier, waar de kinderen zich creatief kunnen laten gaan.

Ons karakter

Wij vinden het het allerbelangrijkst dat alle kinderen zich veilig en geborgen voelen bij ons. Alleen dan kunnen ze zich volop ontwikkelen, in hun eigen tempo.

Ook vinden wij het belangrijk om de kinderen van Toermalijn gezonde voeding aan te bieden. Wij volgen daarom een gezond voedingsbeleid.
Wij houden bij KDV Toermalijn dan ook van knuffelen, lezen, zingen, spelen en gek doen! Dat we ondertussen ook nog eens ontzettend veel leren is mooi meegenomen!

Nieuwsgierig?
Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en beleef het zelf!

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Sorbonnelaan 195
6229 HD Maastricht (Randwyck)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

* twee babygroepen (0-2,5 jaar)

* één groep van 0-4 jaar

* twee peutergroepen (2-4 jaar)

Wij spelen, ontdekken en leren op:

Maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur.

Extra aanbod

* Voor- en Vroegschoolse Educatie