Home » Locaties » Kinderdagverblijf de Kleine Helden

Huiselijk Kinderdagverblijf Kleine Helden

Babyspecialisten in huis, en veel buitenspelen!

De huiselijke sfeer bij KDV De Kleine Helden zorgt ervoor dat baby’s en peuters hier helemaal op hun gemak zijn. De babygroep is een oase van rust, met fijne banken en een gezellige huiskamer. Op de peutergroep spelen kinderen in creatieve speelhoeken, terwijl ondertussen hun boterhammen worden klaargemaakt. De Kleine Helden is een vertrouwde plek om je kinderen naartoe te brengen. Ook als ze nog héél klein zijn. Onze pedagogisch medewerkers hebben het diploma Babyspecialist op zak en weten precies wat baby’s nodig hebben. 

KDV De Kleine Helden in het kort

  • Keuze tussen verschillende groepen
  • Huiselijke opvang met groene tuin
  • Medewerkers zijn babyspecialist

Lekker buiten spelen

KDV De Kleine Helden ligt midden in de rustige wijk Vrangendael in Sittard. Het gebouw is ruim en zonnig en de ruimtes zijn huiselijk ingericht. Onze peuters kunnen altijd rekenen op een fijne dag vol plezier en leuke uitdagingen. Binnen én buiten! Met onze kleine helden gaan we graag op pad. We hebben twee prachtige groene tuinen met speeltoestellen en een fietsparcours. En soms gaan we even langs bij de bakker of de speeltuin in de wijk. Lekker spelen is belangrijk, maar leren natuurlijk ook. We werken daarom met de methodiek Speelplezier van het VVE-programma (vroeg- en voorschoolse educatie VVE). Goed voor de taalontwikkeling en sociale vaardigheden van peuters.

“Onze tuin is een paradijs voor peuters”

Goed opgeleide babyspecialisten

De Kleine Helden heeft vier groepen en een peuteropvang. Je baby is in vertrouwde handen bij onze babygroep en jouw peuter is op de juiste plek bij de peutergroep. Onze medewerkers zijn opgeleid tot babyspecialist, waardoor ze het gedrag van baby’s heel goed begrijpen. Bovendien is de sfeer op onze locatie heel rustig. Daardoor voelen kinderen zich bij ons veilig en geborgen.

Een tweede thuis voor kleine helden

We vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontwikkelen. Elk kind is nu eenmaal anders. Bij De Kleine Helden combineren we onze kennis met gevoel. We bekijken altijd wat een kind écht nodig heeft en hoe we dat het beste kunnen bieden. De Kleine Helden is voor kinderen echt een tweede thuis. Heerlijk vertrouwd!

Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding bij ons in.

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Broeksittarderweg 119
6137 BH Sittard (Vrangendael)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

Twee babygroep (0-2,5 jaar)

* Twee peutergroepen (2-4 jaar)

* één VVE peuterspeelzaalgroep (2-4 jaar)

Wij spelen, ontdekken en leren op:

Maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur.

Extra aanbod

* Voor- en Vroegschoolse Educatie

* Peuteropvang