Home » Locaties » Kinderdagverblijf De Rode Loper

Kinderdagverblijf De Rode Loper

Voor kinderen vanaf 6 weken tot 4 jaar rollen wij De Rode Loper van ons kinderdagverblijf (KDV) uit. Dit doen wij in het voormalig klooster Leyenbroek aan de Leyenbroekerweg 113D in Sittard.

De Babygroep
Onze babygroep is speciaal ingericht voor de allerkleinsten. De kleuren zijn zacht, de verlichting is gedempt en regelmatig klinken er ontspannende muziekjes en geluidjes. Onze vaste leidsters zorgen ervoor dat de kleintjes in alle rust kunnen ontwikkelen.

Binnen
Al onze groepen zijn ingedeeld in thematische hoeken. Zo is er de huishoek waar poppenvaders en -moeders naar hartenlust kunnen ‘zorgen’. In de bouwhoek kan geklust, getimmerd en gestapeld worden en in de leeshoek is ruimte voor mooie verhalen. Knutselen doen we in het atelier.

Naast deze groepsruimtes maken we volop gebruik van de themalokalen van onze Buitenschoolse Opvang op de eerste verdieping. Dit betekent dat de kinderen regelmatig boven te vinden zijn in het theater, de beweegzaal, de wellnessruimte of de muziekruimte. Daarbij werken we samen met creatieve deskundigen die onze kinderen extra uitdaging bieden op het gebied van toneel, beweging, muziek en uiterlijke verzorging.

Buiten
De binnentuin van onze kinderopvang is veilig en gezellig. De grote zandbak, de vele fietsjes, het klimhuisje met glijbaan en de schommel zorgen voor uren speelplezier. Op twee minuten lopen via het autovrije binnendoor pad ligt onze moestuin, waar vanaf het voorjaar weer volop ‘gewerkt’ kan worden. Onze kleine boertjes en boerinnetjes kunnen hier helpen met harken, bewateren, planten en plukken.

Eten en drinken
Kinderen die geen flesje of hapje meer meenemen van thuis kunnen tussen de middag lekker smullen van onze verse soepen, boordevol groenten. Deze wordt zelfgemaakt met verse ingrediënten passend bij het seizoen. Zo leren de kinderen smaken die horen bij elk jaargetijde! We hebben seizoensgebonden groenten en fruit dat twee keer per week bezorgd wordt. We proeven van alles bij De Rode Loper! Zo hebben we veel afwisseling en leren de kinderen een breed smakenpallet waarderen. 

Samenwerking
Wij werken intensief samen met buitenschoolse opvang De Rode Loper. Dat is handig wanneer je kind naar school gaat, het is dan immers al helemaal bekend met de leidsters en de ruimtes! Daarnaast kunnen broertjes en zusjes van KDV en BSO af en toe even met elkaar knuffelen.

Breng je knuffel in de herfstvakantie 
naar het relaxe, luxe Knuffelhotel!

Kijk hier voor alle hotelinfo.

Nieuwsgierig?
Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en beleef het zelf!

Al onze kinderdagverblijven beschikken ook over peuteropvang (voormalig peuterspeelzaal).

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jouw als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Leyenbroekerweg 113 d
6132 CD Sittard (Kollenberg-Park Leyenbroek)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

één babygroep (0-2 jaar)

*één peutergroep (2-4 jaar)

*één verticale groep (0-4 jaar)

Telefoonnummers

Tel. vast: 046- 7111251
Groep 1: 06-1065 0727
Groep 2: 06-1065 0804

Wij spelen, ontdekken en leren op:

Maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur.
Verlengde opvang is, in overleg met de locatie, mogelijk tot 18.30 uur.
De peuterspeelzaalgroep van het KDV is vanaf 01-04-2020 geopend van 08.30u - 12.30u.

Extra aanbod

Peuteropvang in het zelfde pand (Jij en Ik van Spelenderwijs), zie https://www.spelenderwijs.nl/locaties/jij-en-ik-sittard