Home » Locaties » Kinderdagverblijf Scharn

Aparte 3+-groep én babyspecialisten bij Kinderdagverblijf Scharn

Keuze tussen verschillende groepen bij kleinschalig KDV

Binnenlopen bij KDV Scharn is alsof je in een warm bad stapt. Kleinschalig, kleurrijk en een rustige sfeer: hier voelen kinderen én hun ouders/verzorgers zich meteen thuis. Ons KDV heeft verschillende groepen: een verticale groep voor kinderen van 0-4 jaar, een peutergroep voor 2-4-jarigen, een babygroep voor 0-2,5 jaar en een aparte 3+-groep. Zo kies je de groep die het beste bij je kind past. Eén ding is in alle groepen hetzelfde: onze hartelijke medewerkers hebben een persoonlijke band met elk kind. KDV Scharn is onderdeel van Integraal Kindcentrum (IKC): Scharn.  

KDV Scharn in het kort

  • Goede opgeleide babyspecialisten in huis
  • Vertrouwde sfeer en focus op ontwikkeling kinderen
  • Onderdeel van IKC Scharn

Werken aan zelfstandigheid

KDV Scharn is de enige locatie van MIK Kinderopvang met een aparte 3+-groep. De groep is vier dagen per week geopend en zit tussen kinderdagverblijf en basisschool in. Letterlijk én figuurlijk. De 3+-peuters hebben in Basisschool Scharn een eigen ruimte, waar ze heerlijk kunnen ontdekken. Door de focus op één leeftijdsgroep, gaat hun ontwikkeling snel vooruit. Zo bereiden we hen nog gerichter voor op groep 1. De teams van onze 3+-groep en peutergroep zijn gespecialiseerd in VVE (voor- en vroegschoolse educatie) en werken met de methodiek Speelplezier. Goed voor de taalontwikkeling en sociale vaardigheden van peuters. Deze methodiek gebruikt BS Scharn ook in groep 1-2, dus dat sluit op elkaar aan. We bouwen bewust aan de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van kinderen. Zelf opruimen, brood smeren en eten van ‘grote mensen’-borden: dat vinden ze stoer! 

“We weten precies wat baby’s nodig hebben”

Als een warm bad

De andere groepen van KDV Scharn hebben een eigen gebouw. Elke groep heeft haar eigen ruimte, plus een gezamenlijk atelier. Op de babygroep is het heerlijk rustig. We hebben verschillende babyspecialisten in huis, die zijn opgeleid om te herkennen wat baby’s nodig hebben. We beperken het aantal prikkels, zodat baby’s helemaal tot rust komen. Een veilige haven: dat zijn wij voor de kleintjes.

Lekker naar buiten

Een gezellige boel is het bij de verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Een fijne groep, want hier kunnen broertjes en zusjes samen opgevangen worden. Bovendien leren de kleintjes snel van de grote kinderen. Ook in deze groep staan de ontwikkeling en het welbevinden van kinderen centraal. Ondanks de verschillende leeftijden, bewaren we ook hier de rust. Zo voelt elk kind zich bij ons op zijn gemak. In onze peutergroep groeien en bloeien de kinderen. Samen eten, knutselen, dansen en zingen: het kan allemaal. Kinderen hebben bij ons veel plezier, maar ze leren ook veel. Voor ons hele KDV geldt: we zien graag dat kinderen veel bewegen en actief bezig zijn. Elke groep heeft een eigen deur naar de binnentuin, zodat de kinderen makkelijk naar buiten kunnen. Heerlijk naar buiten, rennen, fietsen en samen naar het bos: bewegen is gezond én leuk!

Nieuwsgierig?

Neem gerust contact met ons op!

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Gegevens van verschillende groepen binnen KDV Scharn

Groep 1: Babygroep (0-2,5 jaar) | Groep 2: Peutergroep (2-4 jaar) | Groep 3: Verticale groep (0-4 jaar)
Kloosterstraat 14, 6226 BP Maastricht.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 7:30-18:00 uur.

Dependance: 3+ groep (3-4 jaar)
Kloosterstraat 16A, 6226 BP in Maastricht (in de school). Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 7:30-18:00 uur. Bekijk hier de GGD inspecties van de 3+ groep.

 

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Kloosterstraat 14
6226 BP Maastricht (Scharn)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

één babygroep (0-2,5 jaar)

* één peutergroep (2-4 jaar)

* één verticale groep (0-4 jaar)

*één groep voor peuters van 3 jaar

Wij spelen, ontdekken en leren op:

Maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur.
Verlengde opvang is, in overleg met de locatie, mogelijk tot 18.30 uur.
Dependance 3+ groep: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend.

Extra aanbod

* Voor- en Vroegschoolse Educatie