Home » Locaties » Kinderdagverblijf 't Boemeltje

Vrolijk kinderdagverblijf ’t Boemeltje in Born

Op ontdekking in de grote tuin én veel aandacht voor taal

Vragen of ze een leuke dag gehad hebben is bij de peuters van KDV ’t Boemeltje niet nodig. Het enthousiasme spat er vanzelf vanaf! Elke dag is een feest van ontdekken in de mooie tuin, bouwen in de bouwhoek en knutselen in het eigen atelier. Daarnaast is er ook veel aandacht voor taal en boekjes lezen. Het dagelijkse voorlezen is één van de leukste momenten van de dag. Voor baby’s hebben we een aparte ruimte, helemaal afgestemd op wat baby’s nodig hebben: rust, zachte materialen en babyspecialisten die baby’s écht begrijpen. 

KDV ‘t Boemeltje in het kort

  • Sfeervolle babygroep met goed opgeleide babyspecialisten
  • Grote buitenruimte én veilige babytuin
  • Veel aandacht voor taal en voorlezen

Aparte groepen voor baby’s en peuters

Kinderdagverblijf ’t Boemeltje ligt naast basisschool De Wissel en BSO Ratjetoe. Dat maakt de overstap van kinderdagverblijf naar de basisschool straks makkelijker. Kinderen kennen de locatie al en we zorgen voor een persoonlijke overdracht met de leerkrachten. ’t Boemeltje heeft drie groepen: een babygroep voor 0-2 jaar, een peutergroep voor 2-4 jaar en een peuterspeelzaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De peuterspeelzaal is alleen in de ochtend open. 

“Onze peuters kunnen buiten hun energie kwijt”

Je baby in vertrouwde handen

Voor elke groep is een aparte ruimte ingericht. Zo hebben kinderen hun eigen ‘huiskamer’ die precies past bij hun leeftijd en behoeften. Voor de baby’s is er een afgeschermde kleine tuin en de peuters genieten volop van de grote buitenruimte met zandbak, fietsjes en een hut. Lekker rennen, met zand spelen en klimmen: leuk én leerzaam tegelijk. Onze babygroep is in vertrouwde handen bij onze babyspecialisten, die een opleiding tot babyspecialist volgden. Daardoor begrijpen ze precies wat je baby nodig heeft

Spelen én leren tegelijk

Natuurlijk willen we onze peuters een heerlijke dag vol spelletjes en creatieve activiteiten bieden. Tegelijkertijd is het belangrijk dat ze veel leren. We zijn gespecialiseerd in het VVE-programma (voor- en vroegschoolse educatie) en werken met de methode Speelplezier. Goed voor de taal en de sociale vaardigheden van peuters. We werken bovendien samen met een logopediepraktijk. De logopedisten komen naar ’t Boemeltje om kinderen te ondersteunen. Elke paar weken kiezen we een nieuw thema en daar omheen plannen we alle activiteiten. Je ontvangt van ons een brief over het onderwerp, met tips voor bijpassende boekjes en liedjes. Zo kun je thuis verder gaan waar de opvang ophoudt.

Nieuwsgierig?

Neem gerust contact met ons op! 

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Jan van Salmstraat 5
6121 NE Born (Hondsbroek)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

één babygroep (0 tot 2 jaar)

* één peutergroep (2 tot 4 jaar)

* één VVE peuterspeelzaalgroep (2 tot 4 jaar)

Telefoonnummers

Tel. vast: 046- 4818650
Groep 1: 06-2563 8107
Groep 2: 06-2563 8101
Groep psz: 06-2564 2731

Wij spelen, ontdekken en leren op:

maandag t/m vrijdag van 07.30 na school tot 18.00 uur.
Verlengde opvang is, in overleg met de locatie, mogelijk tot 18.30 uur.
De peuterspeelzaalgroep van het KDV is geopend van 08.15u - 12.15u

Extra aanbod

* Voor- en Vroegschoolse Educatie