Home » Locaties » Natuur-BSO Pratsj

Natuur-BSO Pratsj

Een unieke buiten-bso midden in de natuur!
(vanaf 15 mei 2023 geopend)

Met de voeten in de ‘’pratsj’’ en het gezicht in de zon of regen: bij deze natuur-BSO genieten we hier iedere dag van! In gemeente Eijsden-Margraten opent een unieke, nieuwe buitenschoolse opvang. De kinderen en pedagogisch medewerkers van deze kleinschalige en bijzondere locatie gaan graag naar buiten en ontdekken de natuur. In Mesch ligt een prachtig natuurgebied met allerlei mogelijkheden om iedere dag eropuit te trekken. Onze pedagogisch medewerkers van natuur-BSO Pratsj krijgen extra energie van het aanbieden van een actief programma met allerlei outdoor activiteiten. Hutten bouwen, modderkastelen maken, vuurtje stoken onder begeleiding, confetti van blaadjes maken, een theekransje houden in de wei: plezier in de natuur staat voorop, in een inspirerende én absoluut ook veilige omgeving. Vrijheid met verantwoordelijkheid, dat is ons motto!

Samenwerking school en BSO Oiga en Ciao Ciao

We werken nauw samen met de basisscholen Mesch, de Cramignon en de Tangram. Dat is fijn, want zo is er een doorgaande lijn tussen onderwijs en opvang. De kinderen van de Cramignon en de Tangram worden met busje of taxi naar de bso gebracht.
Natuur-BSO Pratsj is geopend op maandag, dinsdag en donderdag na schooltijd. Een combinatie van opvang bij onze natuur-BSO Pratsj met BSO Oiga of Ciao Ciao is ook mogelijk, ieder kind is welkom! Op woensdag en vrijdag beleven kinderen de avonturen op BSO Oiga. In schoolvakanties is natuur-BSO Pratsj de hele dag geopend.

Nieuwsgierig?

Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding om deze natuur-BSO zelf te ervaren. Dan zien we je graag terug in de modder/pratsj ;).

Aangesloten basisscholen

ABB Tangram (Eijsden)

BS de Cramignon (Eijsden)

OBS Mesch (Eijsden)

Elke BSO is gekoppeld aan 1 of meerdere scholen. Als een school is aangesloten bij MIK, wil dit zeggen dat:

  • MIK het vervoer verzorgt van betreffende scholen naar de BSO. Dit kan te voet, per fiets of taxi en is per school verschillend geregeld.
  • MIK rekening houdt met vakantie- en sluitingsdagen van desbetreffende scholen. MIK is op deze dagen geopend.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Grijzegraaf 12
6245 KG Eijsden

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling
Eén groep van 4 tot 13 jaar

Telefoonnummers

06-58 71 33 21

Openingstijden
Maandag, dinsdag, donderdag na school tot 18.30u.
In schoolvakanties van 08.00 tot 18.30u.