Home » Locaties » Peuteropvang Anne Frank

Peuteropvang Anne Frank

Generaties lang, peuteropvang!

Vanaf 2 tot 4 jaar is uw peuter van harte welkom om bij peuteropvang Anne Frank op ontdekkingstocht te komen: spelen, ontdekken, leren én vriendjes maken!

Er was eens...

We moeten even iets verklappen: Peuteropvang Anne Frank was een van de éérste peuteropvang locaties in Maastricht en biedt opvang voor peuters van 2 tot 4 jaar. Het is geweldig om te zien dat oud-leerlingen ook hun eigen kinderen laten spelen, ontdekken en genieten bij Peuteropvang Anne Frank. Écht generaties kinderopvang dus, daar zijn we trots op!

Inmiddels is de opvang onderdeel van het Integraal Kindcentrum (IKC) Anne Frank. We zijn samen met de Buitenschoolse opvang Anne Frank en Basisschool een hecht team, dat er zorg voor draagt dat de kids centraal staan. Natuurlijk verzorgt PO Anne Frank ook een warme overdracht naar OBS de Spiegel

Spelen, ontdekken en leren

We maken hier ongelofelijk veel plezier en leren daar ook nog onWIJS veel van! Want we bieden op alle locaties van de kinderdagverblijven en peuteropvang ‘Voor- en Vroegschoolse Educatie' (VVE) aan. VVE vormt een onderdeel van onze pedagogische werkwijze. We werken met de methodiek ‘Speelplezier'. Hierbij wordt spelenderwijs kennis gemaakt met taal en kunnen sociale-en persoonlijke vaardigheden optimaal ontwikkeld worden (leuk he!).

Rondom verschillende thema’s kunnen kinderen samen hun taal verrijken, materialen ontdekken, zingen, lezen en nog véél meer! Op deze manier verloopt de stap naar het basisonderwijs zo soepel mogelijk.

Maar eerst… genieten bij Peuteropvang Anne Frank!

Nieuwsgierig?
Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en beleef het zelf!

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jouw als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Aangesloten basisscholen

BS Anne Frank (Maastricht)

OBS de Spiegel (Maastricht)

Elke BSO is gekoppeld aan 1 of meerdere scholen. Als een school is aangesloten bij MIK, wil dit zeggen dat MIK:

  • het vervoer verzorgt van betreffende scholen naar de BSO. Dit kan te voet, per fiets of taxi en is per school verschillend geregeld.
  • opvang biedt op de 7 wettelijke studiedagen die een shcool inplant in een schooljaar.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

De Beente 15
6229 AV Maastricht (Heugem)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

twee VVE peuterspeelzaalgroepen (2-4 jaar)

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 12.15 uur