Home » Locaties » Peuteropvang de Eik

Peuteropvang de Eik

Van 2 tot 4 jaar is uw peuter van harte welkom bij Peuteropvang de Eik in Nieuwstadt, om te komen spelen, ontdekken, leren én vriendjes maken!  

Peuteropvang de Eik vormt samen met de basisschool, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang Kindcentrum de Eik. De peuteropvang is gevestigd in een grote, lichte ruimte, met een huishoek, bouwhoek, atelier, en leeshoek en vormt samen met groep 1 en 2 van de basisschool het peuter-kleuterplein. We maken gebruik van de wc's van de basisschool, waar ook een aparte verschoonruimte aanwezig is. We werken dus graag samen, waardoor de kinderen op een speelse manier worden voorbereid op de basisschool. 

Samen met school maken we gebruik van het grote speelplein buiten en daarnaast delen we samen met het kinderdagverblijf een mooi aangelegde tuin met een zandbak, speelhuisje, buitenkeuken en genoeg ruimte waar kinderen kunnen fietsen en rennen. Ook maken we gebruik van de gymzaal van het Kindcentrum. Lekker actief bezig zijn, binnen of buiten, staat dagelijks op het programma: vrij spelen, fietsen, klimmen, glijden, knutselen en manipuleren, lezen; Er is van alles te doen bij Peuteropvang de Eik!

Superfit

Gezond eten vinden wij super belangrijk! Samen eten we fruit wat we van thuis meenemen en proeven we (nieuwe) fruit- en groentesoorten die aangeboden worden vanuit de peuteropvang. We drinken water en thee en beweging zowel buiten als in de gymzaal staat bij ons hoog op het lijstje! Hierdoor leren we wat wel en niet gezond is en dragen we bij aan een gezonde (leer)omgeving voor de peuters.

Dansen en zingen, daar houden wij van!

Ook houden we van dansen en feestjes vieren. Als er iemand jarig is, vieren we een feestje. Daarbij staat de jarige natuurlijk in de spotlights. Met een mooie kroon op het hoofd zingen we verjaardagsliedjes, we doen een verjaardagsdansje en maken muziek als een harmonie. Tot slot kiest de jarige ook nog een cadeautje uit de grabbelton!

Nieuwsgierig?
Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en beleef het zelf!

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissie, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Aangesloten basisschool

BS de Eik (Nieuwstadt)

Elke BSO is gekoppeld aan 1 of meerdere scholen. Als een school is aangesloten bij MIK, wil dit zeggen dat MIK:

  • het vervoer verzorgt van betreffende scholen naar de BSO. Dit kan te voet, per fiets of taxi en is per school verschillend geregeld.
  • opvang biedt op de 7 wettelijke studiedagen die een shcool inplant in een schooljaar.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Burg. Willemeplein 2
6118 EA Nieuwstadt

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. 

Groepsindeling

Eén groep (2-4 jaar).