Home » Locaties » Peuteropvang de Hartendiefjes

Peuteropvang de Hartendiefjes

OPGELET! Deze lieve hartendiefjes stelen je hart!

Vanaf 2 tot 4 jaar is uw peuter van harte welkom om bij peuteropvang De Hartendiefjes op ontdekkingstocht te komen: spelen, ontdekken, leren én vriendjes maken! 

Peuteropvang De Hartendiefjes steelt zonder twijfel meteen je hart als je ziet hoeveel kleine hartendiefjes hier de grootste lol beleven. De locatie heeft een heerlijke grote gezamenlijke buitenspeelplaats, waar iedereen lekker kan spelen. Zijn we daar niet vinden? Spiek dan even in de gymzaal naast de speelzaal. We doen daar vaak knotsgekke activiteiten!

Hello sunshine!

Komt het zonnetje om de hoek kijken? Dan zijn we meestal te vinden op de grote speelplaats, waar we lekker kunnen rennen, klauteren en in de zandbak kunnen spelen, die beschut staat onder een grote boom, dus we hebben altijd wat schaduw.

Spelen, ontdekken en leren

We maken hier ongelofelijk veel plezier en leren daar ook nog onWIJS veel van! Want we bieden op alle locaties van de kinderdagverblijven en peuteropvang ‘Voor- en Vroegschoolse Educatie' (VVE) aan. VVE vormt een onderdeel van onze pedagogische werkwijze. We werken met de methodiek ‘Speelplezier'. Hierbij wordt spelenderwijs kennis gemaakt met taal en kunnen sociale-en persoonlijke vaardigheden optimaal ontwikkeld worden.

Zo organiseren we bijvoorbeeld toffe activiteiten waarbij we aansluiten bij thema’s. Denk bijvoorbeeld aan het thema “ontbijt”. De kinderen mogen in gezellige kleine groepjes zelf boterhammen smeren en deze natuurlijk lekker opsmikkelen. Gaat het over douchen en in bad gaan? Dan kan het ook niet anders dan dat de babypoppen ook echt gewassen worden. 

We zijn ook goede vriendjes met de basisschool en doen dan ook vaak samen activiteiten. Zo zijn er workshops waar de kinderen aan mee doen, waarbij ze op sleeptouw worden genomen door de schoolverlaters (én dat is stoer!). 

Dansen en zingen, daar houden wij van!

Ook houden we van dansen en feestjes vieren. Als er iemand jarig is, vieren we met papa, en of mama, eventueel nog een kleiner broertje of zusje  een feestje. Daarbij staat de jarige natuurlijk in de spotlights. Op de verjaardagsstoel bovenop de tafel met een mooie kroon op het hoofd, zingen we verjaardagsliedjes, we doen een verjaardagsdansje en maken muziek als een harmonie.

Nieuwsgierig?
Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en beleef het zelf!

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jou als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Schoolstraat 2
6301 AS Valkenburg (Sibbe)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

één VVE peuterspeelzaalgroep (2-4 jaar)

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur