Home » Locaties » Peuteropvang Dynamiek

Peuteropvang Dynamiek

Tovert een glimlach op ieder gezicht

Vanaf 2 tot 4 jaar is uw peuter van harte welkom om bij peuteropvang Dynamiek op ontdekkingstocht te komen: spelen, ontdekken, leren én vriendjes maken! Dynamiek ligt in het gebouw van het Integraal Kindcentrum (IKC): Dynamiek, op de driesprong van Daalhof, Belfort en Hazendans. We zijn daar samen te vinden met onze Buitenschoolse opvang De Gouden Wereld en de basisschool: dus gezelligheid is gegarandeerd! 

Om de kinderen al vroeg te laten wennen aan de basisschool, brengen we één keer per maand een bezoekje aan groep 1 / 2. De juf leest dan een boekje voor of we zingen samen een liedje. Op deze manier verloopt de stap naar het basisonderwijs zo soepel mogelijk. Maar eerst…. genieten bij Dynamiek!

Een unieke groene omgeving

De locatie grenst aan de natuurspeeltuin “De Gouden Wereld”. Niet gek dus, dat we regelmatig met de kinderen de natuur opzoeken. Zo volgen we bijvoorbeeld de paadjes naar een omgevallen boom… Of we gaan op zoek naar het egeltje, die zich al eens een keer door ons heeft laten volgen (zo lief!). Het is een echte ontdekkingstocht!

Fruitige speelplaats

Maar buiten de tuin hebben we ook een heerlijke speelplaats met kastanjebomen en fruitbomen die ons tijdens warme en zonnige dagen voldoende schaduw bieden om fijn te kunnen fietsen en verstoppertje te kunnen spelen!

Ook binnen is het dikke pret

We maken hier ongelofelijk veel plezier en leren daar ook nog onWIJS veel van! Want we bieden op alle locaties van de kinderdagverblijven en peuteropvang ‘Voor- en Vroegschoolse Educatie' (VVE) aan. VVE vormt een onderdeel van onze pedagogische werkwijze. We werken met de methodiek ‘Speelplezier'. Hierbij wordt spelenderwijs kennis gemaakt met taal en kunnen sociale-en persoonlijke vaardigheden optimaal ontwikkeld worden (leuk he!).

Wie van boekjes houdt, is hier bij het goede adres. Er is namelijk een samenwerking tussen Stadsbibliotheek Centre Céramique en IKC Dynamiek. De kinderen krijgen een eigen pasje en mogen zo vaak boekjes lenen als ze willen! Ook komt er regelmatig iemand van de bibliotheek bij ons een boekje voorlezen. Lezen en voorgelezen worden stimuleert de taalontwikkeling natuurlijk ook! of we gaan lekker rennen, voetballen en met blokken bouwen in de speelzaal. 

Nieuwsgierig?
Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en beleef het zelf!

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jouw kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jouw als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Goudenweg 200
6216 TT Maastricht (Daalhof)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

een VVE peuterspeelzaalgroep (2-4 jaar)

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur
Dinsdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur