Home » Locaties » Peuteropvang Montessori

Peuteropvang Montessori

Vanuit de peuteropvang naar school!

Vanaf 2 tot 4 jaar is uw peuter van harte welkom om bij peuteropvang Montessori op ontdekkingstocht te komen: spelen, ontdekken, leren én vriendjes maken! BSO Montessori is samen met Kinderdagverblijf Plons en Buitenschoolse opvang Montessori onderdeel van het Integraal Kindcentrum (IKC)Montessori in hartje Maastricht. Peuteropvang Montessori ligt in een historisch pand op steenworp afstand van het vrijthof.

We werken veel samen met zowel de basisschool als met het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. We delen graag de speelplaats en speelgoed met elkaar en kunnen zo vaak afwisselen en uitwisselen van materiaal (gezellig he!).   

Spelen, ontdekken en leren

We maken hier ongelofelijk veel plezier en leren daar ook nog onWIJS veel van! Want we bieden op alle locaties van de kinderdagverblijven en peuteropvang ‘Voor- en Vroegschoolse Educatie' (VVE) aan (op deze locatie in combinatie met de Montessori werkwijze).

VVE vormt een onderdeel van onze pedagogische werkwijze. We werken met de methodiek ‘Speelplezier'. Hierbij wordt spelenderwijs kennis gemaakt met taal en kunnen sociale-en persoonlijke vaardigheden optimaal ontwikkeld worden. En omdat we een goede samenwerking hebben met de basisschool, verloopt de stap naar het basisonderwijs zo soepel mogelijk.

Maar eerst... genieten bij Montessori!

Nieuwsgierig?

Wat leuk! Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en beleef het zelf! Meer informatie over de tarieven en regelgeving per gemeente vindt u hier.

Oudercommissie

Een goede kwaliteit van de opvang van jou kind vinden wij als MIK Kinderopvang ontzettend belangrijk. Het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit doen we samen met jouw als ouder en/ of opvoeder. Daarom vormen wij bij elke MIK Kinderopvanglocatie een oudercommissie. Naast deze lokale oudercommissies is er ook een Centrale Oudercommissie (COC) die adviesrecht heeft op ons beleid. De COC geeft, met mandaat van de lokale oudercommissies, gevraagd én ongevraagd advies.

Heb je interesse in deelname aan de oudercommissie?
Vermeld dat dan bij de aanmelding of meld je bij de locatiemanager of pedagogisch medewerker(s) van de opvanglocatie van jouw kind.

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Capucijnenstraat 118
6211 RT Maastricht (Statenkwartier)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

* 2-4 jaar

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur