Home » Locaties » Peuteropvang Scharn

Peuteropvang Scharn bereidt peuters voor op basisschool

Veel leren, plezier maken én samen genieten

Eén ding is zeker: de peuters van Peuteropvang Scharn in Maastricht komen vol verhalen thuis. Over gekke medewerkers met impulsieve ideeën, over leuke thema’s en creatieve activiteiten. Elke ochtend maken we samen met de peuters volop plezier. Maar vergis je niet: ondertussen leren ze razendsnel. We werken aan hun woordenschat, taalontwikkeling en sociale vaardigheden. Dat terwijl de kinderen het gevoel hebben dat ze heerlijk aan het spelen zijn. Peuteropvang Scharn is onderdeel van het Integraal Kindcentrum (IKC)Scharn.

Peuteropvang Scharn in het kort

  • Kinderen maken grote sprongen vooruit
  • Betrokken team dat gespecialiseerd is in VVE
  • Onderdeel van IKC Scharn

Thema’s komen tot leven

Bij Peuteropvang Scharn beschikken we over prachtige, grote ruimtes. Kinderen kunnen lekker spelen in gezellige speelhoekjes of zich verstoppen in het grote kasteel. Elke ochtend begint met het hoogtepunt: het dagelijkse kringgesprek op het podium. Voor peuters hét startpunt van een fijne, leerzame ochtend. We zijn gespecialiseerd in VVE (voor- en vroegschoolse educatie) en we werken met de methodiek Speelplezier. Goed voor de taalontwikkeling én voor de sociale vaardigheden van peuters. BS Scharn gebruikt deze methode ook in groep 1-2, dus dat sluit mooi op elkaar aan. De thema’s binnen VVE werken we uitgebreid uit. Sterker nog: we halen alles eruit wat erin zit. Je kunt een papieren badje knutselen als het thema ‘het bad’ is, maar je kunt ook een levensgrote maken waar je samen in kunt. Juist dat soort gekke dingen maken kinderen dolenthousiast.

“We bieden elk kind wat het nodig heeft”

Veilig gevoel en veel lachen

Ons team bereidt peuters voor op de basisschool. Van ouders horen we terug dat ze grote sprongen maken in hun ontwikkeling. En dat de kinderen ’s avonds nog vertellen welke leuke dingen er nu weer gebeurd zijn op de opvang. Want leren is belangrijk, maar een gezellige ochtend hebben ook. Samen in een deuk liggen, genieten, plezier maken: dat is óók Peuteropvang Scharn. We zorgen dat kinderen zich bij ons veilig en vertrouwd voelen en we kijken goed naar wat een kind nodig heeft. Heeft hij of zij extra aandacht nodig? Of loopt de ontwikkeling wat achter? Dan nemen we alle tijd om daaraan te werken. We schakelen eventueel ook de hulp van zorgprofessionals in.

Samenwerking binnen IKC Scharn

Het voordeel van een peuteropvang, is dat de opvang alleen ’s ochtends is. In vier uur focussen we ons volledig op de ontwikkeling van kinderen. Wij bieden elk kind wat het nodig heeft. Of dat nu meer zelfvertrouwen, een stap in de sociale ontwikkeling of een grotere woordenschat is. We werken bovendien nauw samen met Basisschool Scharn, binnen IKC Scharn. Zo verloopt de overstap naar de basisschool soepel. Over een paar jaar verhuizen we naar een nieuwbouwlocatie, waar basisschool, kinderopvang en peuteropvang op één plek samenkomen.

Nieuwsgierig?

Neem gerust contact met ons op!

Wil je meer weten?

Bekijk hieronder de contactgegevens

Adres

Wethouder van Caldenborghlaan 38
6226 BT Maastricht (Scharn)

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Laat het ons weten

Groepsindeling

* één VVE peuterspeelzaalgroep (2-4 jaar)

Telefoonnummers

Mobiel: 06-2731 6244

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur

Peuteropvanggroep 3+

Ligt bij BSO Scharn:
Kloosterstraat 16, Maastricht