Home » Nieuws » 10x de leukste kinderactiviteiten voor binnen

10x de leukste kinderactiviteiten voor binnen

10x de leukste kinderactiviteiten voor binnen

Veel ouders en kinderen zijn thuis in verband met het coronavirus. Onverwachts, zo ineens. Het thuis vermaken gaat de eerste tijd vast nog wel aardig goed, maar er komt een moment dat kinderen zich gaan vervelen. En dan? Dan kun je verder met onze tips die we de komende weken met je delen. In dit blog vind je de allerleukste bezigheden voor in huis. Helemaal corona-proof dus.

#1 Schrijven
In het digitale tijdperk doen we het steeds minder, maar een ouderwetse brief schrijven (en ontvangen) blijft toch eigenlijk het allerleukste. Kan je even niet bij je vriendje, vriendinnetje, opa of oma op bezoek? Schrijf ze een brief én wie weet krijg je wel post terug.

#2 De keuken in
Koksmutsen op en schorten om: ga lekker samen de keuken in en bak de lekkerste dingen. Koekjes, taarten, cakejes, om je vingers bij af te likken. En daarna? Goed je handen wassen en lekker versieren. Stiekem alvast een voorproefje nemen hoort er natuurlijk ook bijKnipogen

#3 Creabea
Lekker creatief bezig zijn. Het blijft favoriet. Pak de kwasten en verf er maar bij. Geen inspiratie wat te maken? Zoek op internet naar leuke kleurplaten of mooie prenten die je kind kan namaken. Is de nieuwste Picasso klaar? Zoek dan samen naar een plekje in huis waar je het meesterwerk op kan hangen.

#4 Creabea deel 2 – picture perfect
We blijven nog even in de creatieve hoek hangen, want doordat het (sociale) leven even stilstaat heb je misschien ineens wel tijd over. Eindelijk kan je met die stapel foto’s aan de slag die je al een hele tijd had liggen om in te plakken. Een perfecte bezigheid om samen met je kind(eren) te doen, want een echt fotoboek wordt natuurlijk het mooist als de pagina’s versierd worden.

#5 Shop till you drop
Even naar de stad en de winkels induiken is niet meer zo vanzelfsprekend op dit moment. Maar dat betekent niet dat je de ‘winkels’ niet naar je huis kan halen. Maak een heuse winkelstraat! Dat kan al op papier. Laat je kinderen bedenken welke winkels er langs de straat moeten komen, laat ze de namen bedenken en vervolgens de winkels aankleden. De straat komt helemaal tot leven wanneer je er poppetjes en autootjes aan toevoegt.

#6 Haal buiten naar binnen
Een keukentje of supermarkt waar je kind(eren) mee kunnen spelen is zo gemaakt. Kijk in de kasten voor ‘waren’ die ze kunnen verkopen en regel geld om ook echt betalingen te kunnen doen. En dan? Laat het shopfestijn beginnen! Maar ook een thuisbioscoop en een museum van eigen gecreëerde kunstwerken, dit levert gegarandeerd succes op.

#7 Speurtocht
Zet een speurtocht uit in huis. Dat kan ook al door foto’s te maken van leuke details in huis. Hoelang duurt het voordat jouw kind(eren) alle plekken gevonden heeft?

#8 Haal de school in huis
Leve het digitale tijdperk! Diverse scholen zijn er al mee begonnen: digitaal lesgeven. Is dat bij jouw kind(eren) niet het geval? Er is op internet of via apps genoeg ‘lesmateriaal’ te vinden om je kind(eren) ook in deze tijd wat bij te leren. En voorlezen is altijd een goed en leuk idee. Het draagt ook nog eens positief bij aan de ontwikkeling van kinderen.

#9 Fun, fun, fun
Haal de spelletjes, puzzels en verkleedkleren maar uit de kast. Alle spelletjes gespeeld? Bedenk je eigen leuke spel. Voor wat inspiratie kan je natuurlijk altijd speuren op het internet. Het verkleden wordt extra leuk als je er na die tijd ook nog een heuse modeshow van maakt. Schuif de meubels aan de kant en de catwalk is geopend.

#10 Opgeruimd staat netjes
Je herkent het vast wel; door de loop der jaren heeft jouw kind een behoorlijke verzameling speelgoed opgebouwd. Terwijl veel speelgoed vaak niet eens de kast uitkomt. Een perfect moment om de kasten eens door te gaan en samen met je kind(eren) te bekijken welk speelgoed weg kan en wat mag blijven. Neem vervolgens contact op met ouders van klasgenootjes en buurtkinderen om te vragen of hun kinderen het speelgoed willen. Misschien vervelen zij zich ook wel. Let wel op dat je het speelgoed voor de deur zet en contact vermijdt. Je kan het speelgoed ook bewaren om het vervolgens op een later moment te schenken aan een goed doel.

Veel speelplezier!

Terug naar overzicht