Home » Nieuws » 5x de leukste herfstactiviteiten voor jouw kindje

5x de leukste herfstactiviteiten voor jouw kindje

5x de leukste herfstactiviteiten voor jouw kindje

Vallende bladeren, regen en wind. Het is duidelijk: de herfst heeft officieel zijn intrede gedaan. Voor ons is de verandering van seizoenen misschien vanzelfsprekend, maar voor je kindje is dit verschijnsel enorm leerzaam. De herfst is daarom het perfecte seizoen om samen met je kind(eren) de natuur in te gaan. En is het even wat minder goed weer? Trek dan warme sloffen aan en maak het thuis lekker gezellig. Inspiratie nodig voor leuke herfstactiviteiten? Wij geven 5 tips.

#1 Ga paddenstoelen spotten

Bij de herfst horen natuurlijk paddenstoelen. En die zijn er in allerlei soorten en maten! Wie vindt als eerste de allermooiste paddenstoel? Extra tip: neem een spiegeltje mee om de paddenstoelen ook eens van de onderkant te bekijken.

#2 Stempelen met natuurschatten

Ga tijdens een herfstwandeling op zoek naar de leukste souvenirs om mee naar huis te nemen. Denk aan dennenappels, mooie bladeren, takjes of eikels. Zorg voor wat verf in vrolijke kleuren en maak van de gevonden schatten kleurrijke stempels. Vooral van herfstbladeren kun je de mooiste kunstwerken maken.

#3 Voor echte speurneuzen

Ontdek jullie inner-speurneus en ga op zoek naar bijzondere sporen van dieren. Let niet alleen op pootafdrukken, maar ook op uitwerpselen, veertjes of omgewoelde aarde. Welke dieren leven er allemaal in het bos?

#4 Samen een pompoentaart maken

Niets leuker dan samen kokkerellen met je kind. En wat past er nou beter bij de herfst dan een lekkere pompoentaart? Lekker knoeien in de keuken, stiekem de schaal uitlikken en daarna samen genieten van jullie overheerlijke creatie.

#5 Lees een boek over de herfst

Regent het? Kruip samen met je kind op de bank en pak er een leuk boek bij. Onze tip: ‘Bobbi in de herfst’ van Monica Maas. Dit verhaal gaat over een schattig beertje dat samen met zijn vriendjes ontdekt hoe leuk de herfst is. Leuk en leerzaam!

Terug naar overzicht