Home » Nieuws » 5x leuke kerstactiviteiten die je met je kind kan doen

5x leuke kerstactiviteiten die je met je kind kan doen

5x leuke kerstactiviteiten die je met je kind kan doen

De kerstvakantie begon wat eerder dan gebruikelijk, maar met voldoende leuke activiteiten om te ondernemen vliegt de tijd voorbij! Ondanks dat er veel dicht zit, is er gelukkig nog genoeg wat je wél kan doen. Wij helpen je vast op weg met deze vijf tips voor knusse kerstactiviteiten.

#1 Ga vogels kijken

Veel winkels zijn dicht, maar dierenwinkels mogen open blijven. Maak dus een lekker wandelingetje en haal een vogelhuisje voor in de tuin. Je kan er ook een kopen bij de bouwmarkt (die blijft open voor afhaal) óf je timmert er zelf een in elkaar. Daarna is het enkel een kwestie van het vogelhuisje voorzien van wat zaden of vetbollen en dan… wachten tot de eerste vogel op bezoek komt!
Extra tip: ook tijdens een wandeling in de buurt kun je samen met je kind heel wat vogels zien. Tel samen maar eens hoeveel verschillende gevleugelde vrienden jullie spotten onderweg!

#2 Bak heerlijke kerstkoekjes

Wat is er nou leuker dan samen kerstkoekjes bakken en die vervolgens ook samen oppeuzelen? De kerstkoekjes heb je zo gemaakt en waarschijnlijk heb je de basis-ingrediënten (bloem, boter, suiker, ei, zout, kaneel) al in huis. En zelf glazuur maken is ook simpel: gewoon wat poedersuiker mengen met water, daarmee de koekjes bestrijken en het geheel vervolgens hard laten worden. Mmm, smullen maar!

#3 Kruip onder de dekens met een kerstfilm

Deze tip is vooral perfect als het buiten erg koud is of als het de hele dag regent. Pak een fleecedekentje en kruip samen lekker op de bank en zet een gezellige, grappige of ontroerende kerstfilm op. Wil je het écht gezellig maken? Pak dan het grote dekbed en leg die op de bank. Heerlijk warm én je kan er lekker in wegkruipen. Onze filmtip? De Nederlandse kerstfilm De Familie Claus telt inmiddels twee delen en staat op Netflix.

#4 Haal warme choco buiten de deur

Gelukkig zijn er ook nog horecazaken open voor afhaal. Maak dus een gezonde wandeling en beloon jezelf en je kind daarna met een heerlijk warme chocolademelk met slagroom. Je helpt daarmee niet alleen jezelf (ahum!) maar ook de lokale horeca!

#5 Maak een puzzel

Tijdens de kerstvakantie kun je ook op een leuke manier de hersenen bezighouden. Bijvoorbeeld door samen een mooie legpuzzel te maken. Met puzzelen combineren we de creativiteit van onze rechterhersenhelft met het logische denken van de linkerhersenhelft. Je kindje moet daarnaast zijn of haar ogen goed de kost geven, doet onbewust aan ruimtelijke informatiebewerking en zet het kortetermijngeheugen aan het werk.

Terug naar overzicht