Home » Nieuws » 5x de leukste kinderactiviteiten voor buiten

5x de leukste kinderactiviteiten voor buiten

5x de leukste kinderactiviteiten voor buiten

We zitten al een paar weken vanwege het coronavirus zoveel mogelijk thuis. En ook de scholen en de kindercentra zijn grotendeels gesloten. De meeste kinderen gaan zich op een gegeven moment vervelen, maar met onze tips van de allerleukste bezigheiden voor buiten, rondom het huis, is dat niet nodig!  

De temperaturen gaan omhoog en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Het is lente! Maar zomaar even op pad wordt in deze tijd met het coronavirus een stuk lastiger. Toch zijn er genoeg dingen die je buiten kan ondernemen, zonder al te veel risico te lopen.

#1 De natuur in
De zon laat zich steeds vaker zien, de dagen worden langer, struiken en planten staan in de bloesem en dieren ontwaken uit hun winterslaap. Hét ideale moment dus om de natuur in te trekken. Welke dieren kom je tegen? Misschien is er zelfs wel een leuk verhaal te bedenken rondom de dieren die je ziet. Die inspiratie kan je later weer gebruiken om thuis uit te werken. Of wat dacht je van het spotten van de eerste lammetjes of de koeien die weer naar buiten mogen. Het blijft leuk.

#2 De tuin in
Maak samen alvast de tuin zomer-klaar. Pak de emmers en schepjes erbij en ga lekker aan de slag. Daarna is het tijd om samen even uit te blazen. Ga lekker in het gras liggen en kijk naar de vormen in de wolken. Wat zie je?

#3 Schatten
De fantasie van kinderen is eindeloos. Zelfs de kleinste vondsten zijn voor hen waardevol. Buiten op zoek naar de mooiste natuurschatten levert gegarandeerd plezier op.

#4 Spelletjes
Stoepkrijten, stoepranden, een heus parcours uitzetten. Buiten zijn er genoeg spelletjes te bedenken die de kinderen kunnen doen. Daarbij is het natuurlijk met het oog op het virus wel belangrijk dat fysiek contact wordt vermeden.

#5 Door de ogen van de lens
Samen herinneringen maken. Voor later is het ontzettend waardevol, zeker als je die herinneringen ook nog eens vast kunt leggen op beeld. Ga lekker samen selfies maken of trek erop uit voor een heuse fotoreportage.

Veel buitenspeelplezier!


 

Terug naar overzicht