Home » Nieuws » Appelmoes groeit toch in een potje?

Appelmoes groeit toch in een potje?

Appelmoes groeit toch in een potje?

Onze pedagogisch medewerker Nancy Aerts heeft samen met de Innovatiewerkplaats van MIK & PIW Groep een prachtig en leerzaam spel ontworpen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Met het spel ''Appelmoes Groeit in een Potje'' leren kinderen spelenderwijs waar eten vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en wat wel en niet gezond is. Aan het eind van het spel zijn de kinderen echte voedingsdeskundigen en krijgen zij een diploma!

Nancy merkte tijdens haar werk bij een van onze BSO's op dat veel kinderen geen idee hebben waar hun eten vandaan komt. "Behalve dat viel me ook op dat kinderen snel zeggen dat ze iets niet lekker vinden zonder echt te weten wat het is. Daarin wil ik graag verandering brengen. Wat begon als een leuk idee heeft zich ontwikkeld tot een écht spel dat bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen."

Alle BSO-locaties van MIK Kinderopvang kunnen het spel gebruiken om samen met de kinderen alles te ontdekken en te leren over voeding. Het spel sluit aan bij de visie en het beleid van MIK Kinderopvang wat betreft Gezonde Kinderopvang.

Wilt u meer weten of dit leerzame spel? Lees dan zeker het volgende bericht hierover.

2598084189-Appelmoes-groeit-in-een-potje-0267

Terug naar overzicht