Home » Nieuws » Bouw hét perfecte zandkasteel

Bouw hét perfecte zandkasteel

Bouw hét perfecte zandkasteel

Een dagje strand is niet compleet zonder het bouwen van een zandkasteel. Druk in de weer met een emmer en een schepje. Torens bouwen, een heuse gracht eromheen om vervolgens het bouwwerk te decoreren. Wedden dat je kind (en stiekem de vaders ook) de hele middag druk bezig is? Maar hoe bouw je nou hét perfecte kasteel? Wij helpen je verder.

Water en zand is fun! Dat zijn direct dé ingrediënten voor het perfecte bouwwerk. Daarnaast kan je op zoek gaan naar dingen om je bouwwerk mee op te leuken. Net als kleine en grote emmers en bakjes om vormen voor je kasteel te maken en een schepje om het zand te verplaatsen. En verder zijn het vooral de handjes die het werk moeten doen Knipogen

Graven maar

Heb je alle spullen verzameld? Dan is het tijd voor actie! Begin met het graven van een grote bult zand en maak daar een mooi blok van. Met een beetje water zorg je ervoor dat het zand aan elkaar blijft plakken.

Het kasteel komt tot leven

Heb je de zandbult goed aangedrukt? Dan is het tijd om het kasteel echt vorm te geven. Maak torentjes en decoreer het kasteel met de voorwerpen die je eerder al verzameld had. Heb je ook gedacht aan de toegangspoort en de gracht? Misschien kan je ook nog iets creatiefs bedenken voor een ophaalbrug. Is je bouwwerk klaar? Dan vormt het het decor van een rollenspel. Misschien heb je wel poppetjes meegenomen, die je de hoofdrol kan laten spelen in je eigen verhaal.

Veel plezier!

Terug naar overzicht