Home » Nieuws » Buitenspelen verrijkt de gezonde ontwikkeling van jouw kind

Buitenspelen verrijkt de gezonde ontwikkeling van jouw kind

Buitenspelen verrijkt de gezonde ontwikkeling van jouw kind
MIK Kinderopvang & Spelenderwijs omarmen het motto ‘Elk kind verdient een gezonde start’. In onze kinderopvanglocaties bieden we kinderen daarom een uitdagende, veilige en gezonde speel- en leeromgeving. Samen met jou als ouder(s)/ opvoeder(s) moedigen we kinderen aan zoveel mogelijk zelf te ontdekken, stimuleren we hun sociaal-emotionele ontwikkeling en dragen we actief bij aan een gezonde leefstijl. Buitenspelen hoort ook daarbij. Het zorgt voor vrijheid, plezier, avontuur en verbinding met de natuur. Er zijn tal van activiteiten en manieren om kinderen dagelijks (vaak kosteloos) buiten te laten spelen. 

Maak gebruik van uw eigen omgeving. In de tuin kunnen kinderen met huis-tuin-keuken materialen of tweedehands speelgoed hun eigen verhaal spelen. Of ga het bos in en laat ze lekker ravotten. Spelen met takken, schatgraven of zoekopdrachten uitvoeren. De natuur is rijk aan speel- en leermateriaal. Buitenspelen draagt onder andere bij aan de motoriek en de ontwikkeling van sociale vaardigheden, en zorgt voor zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en verbeeldingskracht.

Buitenkeukens in Beekdaelen

Voor de opvanglocaties in Beekdaelen hebben de coaches ‘Gezonde Kinderopvang’ met landelijke subsidie buitenkeukens aangeschaft. Een buitenkeuken is kant-en-klaar te koop, maar ook zelf te maken met bijvoorbeeld pallets of kratjes. Potten, pannen, lepels en flessen; kinderen kunnen alles gebruiken om een echte keukenprins- of prinses te worden. Het koken met modder, zand en water leidt vaak tot fantasierijk spel. Een belangrijke ontwikkeling voor nu én later.

Terug naar overzicht