De aantrekkingskracht van een lievelingsknuffel op jouw kind
2 november 2020
Hij gaat overal mee naartoe, is altijd in voor een knuffel en mag ab-so-luut niet in de wasmachine. En mocht hij onverhoopt kwijtraken, dan is je kind ontroostbaar. Een knuffelbeer, pop of knuffeldoek kan een behoorlijke aantrekkingskracht hebben op je kind. Waarom? Dat leggen we je uit.
Op onze kinderopvang zien we ze in alle soorten en maten voorbij komen: schattige beertjes, lieve konijntjes, superzachte knuffeldoekjes of een mooie pop. Lievelingsknuffels zijn er in alle vormen en maten. Al vanaf 6 maanden kunnen kinderen gehecht raken aan een knuffel. De reden hiervoor is simpel: een lievelingsknuffel is er altijd, ook wanneer papa en mama er even niet zijn. Voor je kind gaat het om de vertrouwde geur van zijn of haar lievelingsknuffel dat veiligheid en troost biedt.
Een konijn met één oor
Het is niet te voorspellen voor welke knuffel je kind een voorkeur gaat ontwikkelen. Voor je kind maakt het namelijk niet uit of die ene beer een oor mist of dat het knuffeldoekje tot op de draad versleten is. Het gaat met name om de geur. Dat is ook de reden waarom het voor veel kinderen een no-go is om de knuffel in de wasmachine te gooien…
Tip van ons
Zorg altijd voor een reserveknuffel! Mocht de lievelingsknuffel van je kind kwijtraken, dan heb je altijd een tweede exemplaar in huis. Bovendien kun je de knuffels verdelen tussen de plekken waar je kind vaak komt, zoals de kinderopvang of bij opa en oma. Scheelt weer een ritje in de auto, als je bij bedtijd ontdekt dat de lievelingsknuffel niet mee is gegaan in de tas…