Home » Nieuws » Gezond voedingsbeleid in onze kinderopvang

Gezond voedingsbeleid in onze kinderopvang

Gezond voedingsbeleid in onze kinderopvang
Kinderen hebben een goede basis nodig om te groeien en zich te ontwikkelen, zodat zij later mee kunnen blijven doen in de samenleving. Kinderopvang speelt, naast de thuisomgeving, een onmisbare rol in een kansrijke ontwikkeling van kinderen. Dankzij een donatie van Rabobank Zuid-Limburg West en JOGG Limburg kunnen onze locaties verder aan de slag met het gezond voedingsbeleid. Het doel is om kinderen te stimuleren tot een gezonde leefstijl, zowel thuis als in de opvang.

Kinderen maken van jongs af aan kennis met gezonde voeding, proeven en samen eten. In samenwerking met Ecsplore zijn er al verschillende projecten gericht op het vergroten van gezondheidsvaardigheden en stimuleren van een gezonde leefstijl. Dankzij de donatie kunnen deze (en nieuwe) projecten een vast onderdeel worden van het aanbod binnen onze kinderopvang.

Gezond aanbod

De medewerkers zijn enthousiast en blij met de donatie. Ze hebben al leuke plannen gemaakt; iedere locatie heeft eigen ideeën voor de invulling. Voorbeelden zijn kinderkookboeken (voor)lezen, zelf groenten en fruit snijden, het stomen van groenten en groentesoep maken. Zo wordt het eten van groente en fruit als normaal en vanzelfsprekend ervaren door de kinderen. Daarnaast is er een veelzijdig aanbod waaruit onze locaties kunnen kiezen om aan de slag te gaan, zoals (kook)workshops, een groente- en fruitvariatiebox, (smaak)spellen, kookboeken, een moestuincoach, moestuinbakken en diverse materialen zoals een blender, een handmixer en kinderschorten.

Samenwerking met JOGG

Ook dit jaar vindt weer, in samenwerking met JOGG, de Peuter4daagse plaats. Kinderen tot 4 jaar gaan dan samen met pedagogisch medewerkers en ouders vier dagen minimaal een kwartier op pad om bewust te bewegen. Het is per locatie verschillend of en wanneer deze Peuter4daagse wordt gehouden. 

JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) heeft als missie dat elk kind in een gezonde omgeving kan opgroeien. Rabobank Zuid-Limburg West vindt de gezondheid van kinderen en jongeren ook belangrijk. 

Terug naar overzicht