Home » Nieuws » Gratis cursus gezonde voeding

Gratis cursus gezonde voeding

MIK Kinderopvang en Spelenderwijs vinden gezonde voeding belangrijk en besteden hier veel aandacht aan. Op onze locaties drinken kinderen voornamelijk water en krijgen ze gezonde tussendoortjes zoals fruit en groente. Gezond én gevarieerd eten vormt een onmisbare basis voor op te groeien. Maar dat kan soms lastig zijn, vooral in deze dure tijd. Want hoe blijft gezonde voeding betaalbaar? De cursus Goedkoop Gezonde Voeding van Ecsplore geeft je tips en tricks. De cursus vindt plaats op woensdag 15 en 22 november van 18.30 tot 20.30 uur in Sittard. En op woensdag 29 november en woensdag 6 december van 19.00 tot 21.00 uur in Born.

In deze tweedaagse cursus krijg je veel praktische tips over het besparen op boodschappen, betaalbare alternatieven en een gezond dagmenu. Ook leer je meer over het vergelijken van producten en het lezen van productetiketten. De cursus is bedoeld voor mensen die openstaan voor het besparen op boodschappen en het belang inzien van gezonde voeding, vanuit interesse of vanuit noodzakelijk oogpunt. De informatie in de cursus is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Sittard
Datums: woensdag 15 november en woensdag 22 november 2023, van 18.30 tot 20.30 uur.
Locatie: Buurthuis de Kantine, Jan Steenstraat 1a in Sittard (Stadbroek).
Deelname: gratis
Aanmelden: is verplicht en kan t/m 10 november via de website van Ecsplore.

Born
Datums: woensdag 29 november en woensdag 6 december 2023, van 19.30 tot 21.00 uur.
Locatie: Gemeenschapshuis Born, Prins Bisdomstraat 5 in Born.
Deelname: gratis
Aanmelden: is verplicht en kan t/m 10 november via de website van Ecsplore.

Gezonde groente
Wat is beter: groente van de versafdeling, uit de diepvries, uit pot of blik? Het Voedingscentrum legt in een kort filmpje uit wat het beste is voor jou en jouw kind(eren).

Let op: de aanbevolen hoeveelheid groente per dag die in het filmpje wordt benoemd (250 gram) is voor volwassenen. Voor kinderen is dit iets minder, afhankelijk van de leeftijd. Op de website van het Voedingscentrum kunt u ook lezen wat een gezond eetpatroon is voor uw kind(eren).

Terug naar overzicht