Home » Nieuws » Gratis deelnemen aan cursus Goedkoop Gezonde Voeding

Gratis deelnemen aan cursus Goedkoop Gezonde Voeding

Gratis deelnemen aan cursus Goedkoop Gezonde Voeding

MIK Kinderopvang en Spelenderwijs besteden veel aandacht aan gezonde voeding. Op onze locaties drinken kinderen voornamelijk water en krijgen ze gezonde tussendoortjes zoals fruit en groente. Het is belangrijk om gezond én gevarieerd te eten. Maar soms kan dat lastig zijn, vooral in deze dure tijd. Want hoe blijft gezonde voeding met een kleine beurs betaalbaar? De cursus Goedkoop Gezonde Voeding van Ecsplore helpt u daarbij. De cursus vindt plaats op 11 en 25 oktober van 18.30 tot 20.30 uur.

In deze tweedaagse cursus krijgt u veel praktische tips over het besparen op boodschappen, betaalbare alternatieven en een gezond dagmenu. Ook leert u etiketten lezen en producten vergelijken, en doet u mee aan een smaaktest. De cursus is bedoeld voor mensen die op de kleintjes moeten (of willen) letten, maar toch het belang inzien van gezonde voeding. Ook als u moeite hebt met lezen en/of schrijven is het waardevol om deel te nemen; de informatie in de cursus is voor iedereen toegankelijk. Op woensdag 11 en 25 oktober organiseert Ecsplore van 18.30 tot 20.30 uur de cursus bij Zalencentrum De Oase, Bachstraat 51 in Sittard. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht en kan t/m 3 oktober a.s. Dit kan via de website van Ecsplore.

Gezonde groente

Vraagt u zich ook vaker af waar u goed aan doet? Groente van de versafdeling, uit de diepvries of uit pot of blik? Het Voedingscentrum legt in een kort filmpje uit wat het beste is voor u en uw kind(eren). Let op: de aanbevolen hoeveelheid groente per dag die zij in het filmpje benoemt (250 gram) is voor volwassenen. Voor kinderen is dit iets minder, afhankelijk van de leeftijd. Op de website van het Voedingscentrum kunt u ook lezen wat een gezond eetpatroon is voor uw kind(eren).

Terug naar overzicht