Home » Nieuws » JOGG-Peuter4daagse Zuid-Limburg van start

JOGG-Peuter4daagse Zuid-Limburg van start

JOGG-Peuter4daagse Zuid-Limburg van start
Erben Wennemars gaf maandag 7 juni het startschot van de Zuid-Limburgse Peuter4daagse. Bijna 5500 peuters, 750 pedagogisch medewerkers van 148 kinderopvanglocaties in 16 Zuid-Limburgse gemeenten wandelen mee. Aan het einde van de week krijgen alle peuters een welverdiende medaille.

Tijdens de Peuter4daagse wandelen onze pedagogisch medewerkers elke dag minimaal 15 minuten met de peuters. 
De kinderen krijgen het goede voorbeeld, ze bewegen meer en ervaren al op jonge leeftijd hoe leuk en makkelijk het is om dagelijks te wandelen.

Wandelen is gezond, niet alleen om op gewicht te blijven, maar ook voor de ontwikkeling van het kind. Voldoende en juiste beweging verbetert de lichamelijke groei en is belangrijk voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Bewegen stimuleert de hersenen. Door peuters bewegingsoefeningen te laten doen, leren kinderen ook afstand inschatten, begrippen als hoog, laag, ver, dichtbij, ritme, evenwicht en samenwerken.

De Week voor de Gezonde Jeugd vindt plaats van 7 t/m 11 juni. Tijdens deze week vraagt JOGG samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien.
Meer informatie over de Peuter4daagse lees je op de website van GGD Zuid Limburg.

Terug naar overzicht