Home » Nieuws » Jongk gelieërd, good gedoan!

Jongk gelieërd, good gedoan!

Jongk gelieërd, good gedoan!

We vinden het belangrijk om collega’s, kinderen én ouders (binnen, maar ook buiten onze organisatie) te prikkelen om meer dialect te spreken. Door Limburgse kinderliedjes te gebruiken in de dagelijkse activiteiten wordt het niet alleen gezelliger, maar krijgt het taalgevoel van de kinderen een impuls én werken we samen aan het behoud van de verschillende Limburgse dialecten voor de toekomst. ‘Neet omdat 't mot, mèr umdat 't kin!’ 

Gaan jullie de uitdaging aan?! Alle inzendingen zijn welkom!
Samen met de Troubadours van de Toekomst (een collectief van Limburgse singer-songwriters) hebben we een aantal kinderliedjes in het dialect gemaakt. Hieronder delen we het eerste liedje met jullie en bieden we jullie de kans om een videoclip op te nemen, passend bij het liedje, sjiek he! 

BEKIJK DE OPROEP HIER EN LUISTER HIER HET HELE LIEDJE

  1. Maak samen met je kind(eren) of de kinderen op de BSO een videoclip bij het liedje (tip: filmen kan gewoon met je telefoon. Film horizontaal.)
  2. Stuur de (MP4) video vóór 8 januari naar locatiemanager Alexandra.delaRoij@mik-piwgroep.nl
  3. …En het leukste filmpje wint. Midden januari maken we de winnaar bekend! sssspannend :)

Veer wunsje uch allemoal héél veul succes! 

Stay tuned... want volgend jaar wordt dit verder uitgerold met tientallen liedjes in verschillende Limburgse dialecten. 

Meer over Limburgs in de kinderopvang? 
Eerder is al een podcast gedeeld over dit project ‘’Jongk gelieërd, good gedoan’’ met Muzikant Ivo Rosbeek en Alexandra de la Roy, locatiemanager bij MIK & Spelenderwijs. Heb je deze gemist?
Luister de podcast hier via Spotify of via YouTube, bijvoorbeeld tijdens een wandeling of in de auto.Of bekijk de opname terug die NOS een tijdje terug op een van onze locaties maakte over het ‘plat kalle’ in onze Limburgse kinderopvang.

Terug naar overzicht