Home » Nieuws » Kansen voor alle kinderen

Kansen voor alle kinderen

Kansen voor alle kinderen

Een mooie regeling voor extra steun voor gezinnen in Sittard - Geleen

En wij (MIK - locaties in deze gemeente) willen graag meehelpen om deze regeling meer bekend te maken bij de gezinnen die extra steun goed kunnen gebruiken! Ouders/verzorgers met een laag inkomen en kinderen die op 31 december 2018 jonger zijn dan 19 jaar krijgen namelijk misschien een deel van de kosten voor school, uitjes of een sport - of muziekvereniging vergoed. U heeft dan per kind recht op een jaarlijkse vergoeding voor onkosten. Het gaat om de kosten voor school en sociale activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar.
Daarnaast is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor deelname aan sportactiviteiten, het zwemdiploma A en deelname aan culturele activiteiten.

Wellicht bent u al bekend met deze en andere mogelijkheden om vergoeding te krijgen via de gemeente, maar nog niet met deze regeling die speciaal voor de gemeente Sittard Geleen is. Vandaar dat wij dit bij u onder de aandacht brengen; op onze locaties liggen folders met meer informatie. Hierin staat uitgelegd voor wie de regeling bedoeld is en wat er allemaal mee kan. En dat is best veel!

Hierbij een lijst met kosten die bijvoorbeeld in aanmerking komen voor vergoeding. Misschien iets voor u?!

Schoolkosten:
Schoolboeken/readers, Borg voor gratis leermiddelen, Schooltijdschriften / boekenabonnement, Schoolmaterialen, Schooltassen/rugzakken, Gymkleding/schoenen, Kleding (beroepsopleiding), Ouderbijdragen, Schoolactiviteiten (kamp, stedenbezoek, excursie, werkweek etc.), Overblijfbijdrage, Huur kluisje op school, Schoolfoto’s, Schoolfeesten, Huiswerkbegeleiding en bijlessen, Internet voor school € 25, - per maand, Computer, laptop of tablet, Bureau/bureaustoel.

Kleding: Winterjas/zomerjas en schoenen voor kinderen

Sociale activiteiten en uitjes (hele gezin):
Losse kaartjes en abonnementen, Kosten van vervoer en verblijf uitje, Speeltuin (binnen en buiten), Recreatieparken zoals Kasteelpark Born, Steinerbos, Pretpark, Kindervakantiewerk, Sportwedstrijden, Zwembad/schaatsen, Schouwburg/festival/concerten, Bioscoop, Museum

Overige kosten:
Fiets, Deelname aan clubjes en verenigingen voor kinderen, anders dan sport (heeft eigen budget/regeling), ID - kaart inclusief pasfoto, andere kosten die duidelijk verband houden met school - of sociale activiteiten.

Kinderen (0 - 4 jaar):
Fiets voor volwassene met kinderzitje, Kinderstoeltje voor de fiets, Loopfiets v.a. 1,5 jaar, Autostoeltje, Buggy, Ouderbijdrage voor - en vroegschoolse educatie (tenzij ouder recht heeft op een kinderopvangtoeslag via de belastingdienst)

Via onderstaande link kom je bij de site van de gemeente waar de regeling in detail wordt toegelicht.

https://www.sittard-geleen.nl/Inwoners/Werk_en_inkomen/Laag_inkomen_of_schulden/Extra_s_bij_laag_inkomen/Kansen_voor_alle_Kinderen

Terug naar overzicht