Home » Nieuws » Kinderen spelen de sterren van de hemel

Kinderen spelen de sterren van de hemel

Kinderen spelen de sterren van de hemel

Al spelend leren en de kinderen de ruimte geven zich te ontwikkelen; dát is waar we bij MIK voor staan. Onze PM’ers zetten zich hier dagelijks met veel liefde voor in. Zo ook Nancy van BSO Go Nuts. Zij ontwikkelde een heus BSO-toneel waar kinderen één keer in de week zich helemaal mogen inleven in hun rol. Lees maar mee.

Met het script onder hun armpjes, gloeiende wangetjes van opwinding en een glimlach van oor tot oor lopen de kinderen vanuit school samen met Nancy naar de BSO. De locatie is helemaal omgetoverd tot een waar toneel mét kleedkamer. Het geheime script mag tevoorschijn komen, het gaat beginnen!

De bühne op

Voordat de spelers de bühne op gaan wordt er tijdens het eten eerst het stuk doorgenomen. De kinderen denken volop mee over hoe ze hun rol kunnen aanvullen. Hoe langer ze aan het oefenen zijn, hoe meer de kinderen loskomen. En dat is heel bijzonder, want Nancy die het stuk zelf geschreven heeft, heeft voor de rollen gekozen voor kinderen die van nature niet graag op de voorgrond treden.

De smaak te pakken

En dan is het tijd om echt te gaan oefenen. Met veel ruimte voor eigen ideeën en improvisatiespel spelen de kinderen de sterren van de hemel. Maar het eind is nog niet in zicht, achter de schermen wordt er al druk geoefend op de tweede scène. Voorlopig zijn de kinderen dus nog niet uit gespeeld ;)

Terug naar overzicht