Home » Nieuws » Laat je kindje wennen aan de wintertijd

Laat je kindje wennen aan de wintertijd

Laat je kindje wennen aan de wintertijd

De wintertijd gaat weer in. Voor veel mensen betekent dit een uurtje langer slapen, maar het verzetten van de klok kan het ritme van je kind aardig in de war schoppen. Onderstaande tips helpen om de overgang van zomer- naar wintertijd soepeler te laten verlopen. 

#1: Zorg voor voldoende slaap overdag

Laat je baby of peuter overdag voldoende slapen. Hem of haar wakker houden zodat je kind ’s avonds eerder in slaap valt heeft geen zin. Sterker nog: erg vermoeide kinderen kunnen juist nóg meer moeite hebben om in slaap te vallen.

#2: Ga lekker naar buiten

Zorg voor voldoende beweging overdag. Daglicht en buitenlucht doen veel voor de slaap van je kind. Ook kunnen kinderen door buiten te spelen hun energie kwijt. 

#3: Extra lang knuffelen

Houd het ’s avonds juist rustig. Ga in plaats van een druk spelletje doen of televisie kijken juist een boekje lezen of lekker in bad. Of houd een éxtra lange knuffel-sessie. 

#4: Houd vast aan jullie bedritueel

Kinderen hebben behoefte aan structuur. Houd daarom vast aan jullie bekende slaap- en bedritueel. Hierdoor weet je kindje dat het bijna bedtijd is en gaat zijn of haar lichaam vast in ‘slaapstand’.

#5: Maak je niet te druk

Heeft je kind moeite met de overgang? Maak je niet te druk! De klok wordt gelukkig in het weekend verzet, dus jullie kunnen een dagje rustig aan doen. De meeste kinderen zijn na een paar dagen gewend aan het nieuwe ritme. 

Slaap lekker!

Terug naar overzicht