Home » Nieuws » Lekker eten hoeft niet ongezond te zijn

Lekker eten hoeft niet ongezond te zijn

Lekker eten hoeft niet ongezond te zijn
Met de kerstdagen voor de deur hebben mensen vaak lekkernijen in huis. De typerende schuimpjes, kerstkransjes en zuurstokjes hangen in de boom of liggen op een schaal. Maar lekker eten tijdens de feestdagen hoeft niet (altijd) ongezond te zijn. Inspiratie om feestdagen met kinderen lekker én gezond door te brengen? Wij hebben wat voorbeelden verzameld.

Onze partnerorganisatie Ecsplore heeft gezonde hapjes voor bedacht: eenvoudig te maken, leuk te serveren én toegankelijk voor kinderen. Misschien zelfs samen met jouw kind(eren) te bereiden.

Ook het receptenteam van het Voedingscentrum duikt ieder jaar  de keuken in om lekkere kerstmenu’s samen stellen. Denkende aan brunch, lunch én diner. Van traditioneel, knus en makkelijk te bereiden tot feestelijk, warm en voor de ‘echte chefs’ een leuke uitdaging.
Op verschillende kinderopvanglocaties worden ook kerstlunches georganiseerd. Gevarieerde hapjes, samengesteld door pedagogisch medewerkers en/of betrokken ouders, passende bij ons Voedingsbeleid. Zo dragen we samen bij aan Gezonde Kinderopvang.

Week van Snoep Goed

Van 15 januari tot en met 21 januari 2024 vindt de 4e editie van de Week van Snoep Goed plaats. De uitdaging: één week ongezonde tussendoortjes vervangen door verantwoorde alternatieven, bijvoorbeeld een fruithapje, groentesnack of een handje ongezouten noten. Via de website weekvansnoepgoed.nl kun je meedoen: je ontvangt dan dagelijkse ondersteuning, tips en kortingen per e-mail.

Terug naar overzicht