Home » Nieuws » Muziek maken met je kind: stimuleer jouw Beethoven-in-de-dop

Muziek maken met je kind: stimuleer jouw Beethoven-in-de-dop

Muziek maken met je kind: stimuleer jouw Beethoven-in-de-dop

Je herkent het vast: je kind slaat met een pollepel op een pan en slaakt een kreet van verrassing. De meeste kinderen vinden muziek maken geweldig. Naast dat het ontzettend leuk is, heeft het maken van muziek ook een positief effect op de ontwikkeling van je kind. Ontdek waarom!

Muziek maken is goed voor het brein

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat het maken van muziek een positief effect heeft op de intelligentie van je kind. Door muziek te maken raken de linker hersenhelft (spraak en intellect) en de rechter hersenhelft (gevoelstoestand) sterker met elkaar verbonden. Dit bepaalt uiteindelijk het IQ van je kind.

Dansen, klappen en bewegen

Nog een groot voordeel van muziek maken: het stimuleert de motoriek van je kind. Al van jongs af aan vinden kinderen het leuk om te dansen, te klappen en te bewegen op muziek. Al deze activiteiten zijn ontzettend goed voor de ontwikkeling van de motoriek van je kindje.

ABC, zing maar mee…

Muziek maken of een liedje zingen helpt bij de spraak- en taalontwikkeling van je kind. Ritme, rijmpjes, melodieën en intonatie vormen de basis van taal. De teksten in liedjes worden makkelijk onthouden, zoals het ABC, de seizoenen, tellen etc.

Zing je zorgen weg

Klusjes als speelgoed opruimen of de tafel dekken worden een stuk gezelliger als je er een vrolijk liedje bij zingt. En is je kind boos of verdrietig? Laat hem of haar lekker even uitleven door te trommelen of samen te dansen. Wedden dat het gauw weer gezellig wordt?

Je snapt nu vast wel waarom wij bij MIK het maken van muziek stimuleren Lachen

Terug naar overzicht