Home » Nieuws » Extra BSO-opvang voor zorgmedewerkers

Extra BSO-opvang voor zorgmedewerkers

Extra BSO-opvang voor zorgmedewerkers

Extra kinderopvangmogelijkheid om de zorg te ondersteunen

Samen maken we het verschil

Onze regio staat voor een stevige uitdaging. Toenemende besmettingen, uitval van medewerkers, sluiting van scholen en kinderopvang, afschaling van de reguliere zorg, overvolle ziekenhuizen en agressie op straat. We weten niet hoelang het nog gaat duren en hoe we dit gaan volhouden, maar wat we wel weten is dat de nood hoog is. Vanuit Humankind en MIK & PIW Groep dragen wij ons steentje bij door de zorgmedewerkers extra te ondersteunen. Niet door zelf aan het bed te staan, maar door te ontzorgen met extra kinderopvangmogelijkheid voor kinderen van ouders die in de zorg werken. We bieden de kinderen op professionele wijze een afwisselend activiteitenprogramma en de mogelijkheid om online les te volgen. Dat doen we kosteloos en ongeacht of ouders een contract hebben voor kinderopvang. Door te zorgen dat ouders hun kinderen met een gerust hart bij ons kunnen brengen, kunnen zij zich focussen op wat onze regio hard nodig heeft: zorg met aandacht.

Ons aanbod

MIK & PIW Groep biedt vanaf 29 november 2021 extra faciliteiten aan in Maastricht en Sittard. Humankind is voornemens om dit vanaf maandag 6 december 2021 aan te bieden in de regio Parkstad. 

Wat?
Kosteloos en afwisselend activiteitenprogramma

Waarom? 
Om het zorgpersoneel te ondersteunen

Voor wie? 
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd van ouders die in de punt van de zorg werken 

Waar? 
MIK & PIW Groep: MIK De Spiegel in Maastricht en MIK De Rode Loper in Sittard
Humankind: een nog nader te bepalen locatie in Parkstad

Tijden? 
Tussen 07.00 - 18.30 uur

Wanneer? 
MIK & PIW Groep: Vanaf maandag 29 november 2021
Humankind: Vanaf maandag 6 december 2021

Hoe? 
Zorgmedewerkers die in de punt van de corona-gerelateerde zorg werken kunnen zich melden door hun contactgegevens, functie,  werkgever en kinderopvangbehoefte door te geven via regiolimburgzuid@humankind.nl (regio Parkstad) of via www.spelenderwijs.nl/noodopvang (regio Maastricht Heuvelland en Westelijke Mijnstreek).

 

Terug naar overzicht