Home » Nieuws » Opsjtaon: Wae is iaeder vaerdig, doê of ich?

Opsjtaon: Wae is iaeder vaerdig, doê of ich?

Opsjtaon: Wae is iaeder vaerdig, doê of ich?

Opsjtaon is het tweede liedje van het project ‘Jónk gelieërd, good gedaon!’. Het is een opgewekte vrolijke song die helemaal past in de week van het Nationaal Schoolontbijt dat dit jaar plaatsvindt van 6 tot en met 10 november. Van dit liedje krijg je zin in opstaan: in ontbijten, in je klaar maken voor de dag. Liedjesmaker en klankmuzikant Tom Jaspers (Sittard) schreef Opsjtaon en is ook de zanger hiervan. In de videoclip gaat hij de uitdaging aan met acteertalent Jonas Willems: ‘wae is iaeder vaerdig: doê of ich?’

Ga naar de videoclip van Opsjtaon.

 ‘Jónk gelieërd, good gedaon!’ is een samenwerking tussen Troubadours van de Toekomst en MIK & PIW Groep. In april 2024 verschijnt het volledige album met Limburgstalige kinderliedjes van de Troubadours van de Toekomst. Opsjtaon is daar ook op te vinden.

Over ‘Jónk gelieërd, good gedaon!’

Taal is een belangrijk communicatiemiddel. Taal leert ons te spreken, maar leert ook waar we vandaan komen. Meerdere onderzoeken tonen aan dat kinderen die in meertalige omgevingen opgroeien op latere leeftijd gemakkelijker andere talen leren. Daarnaast is muziek didactisch gezien een effectief middel voor het leren van een taal. Als kinderopvangorganisatie zetten we ons dagelijks in voor ontwikkeling van het kind en voor het ontplooien van kansen en mogelijkheden. Voor nu en later. We noemen dat bij MIK & PIW Groep: Kanskracht. Het initiatief ‘Jónk gelieërd, good gedaon!’ helpt mee om dit gedachtegoed in de praktijk te brengen.  

Over Troubadours van de Toekomst

Troubadours van de Toekomst is de initiatiefnemer van ‘Jónk gelieërd, good gedaon!’ en is een collectief van eigenzinnige liedjesmakers die schrijven in de Limburgse taal. Met ‘Jónk gelieërd, good gedaon!’ geven de troubadours hun de liefde voor de taal en de muziek door aan de nieuwe generatie.

Terug naar overzicht