Home » Nieuws » Samen met je kind coronaproof op avontuur

Samen met je kind coronaproof op avontuur

Samen met je kind coronaproof op avontuur

Gelukkig mogen we steeds meer buitenshuis ondernemen, mits de coronavoorschriften worden nageleefd natuurlijk. Dat betekent ook dat je samen met je kind(eren) meer kunt gaan ondernemen. Wat een feest! En met onze tips wordt het dat zeker, want wij hebben de leukste coronaproof-uitjes voor je op een rijtje gezet:

#1 Waterpret

Op warme dagen het water opzoeken is altijd een goed idee! Een bootje huren, waterfietsen, suppen, vissen of zwemmen. Op en in het water zijn genoeg leuke activiteiten te bedenken én met de coronamaatregelen van de verhuurbedrijven zit het wel goed. Net als dat je bij het water vaak voldoende ruimte hebt om afstand te houden. En je kind? Die vindt het vast geweldig!

#2 Tour du Nederland

Nederland biedt zoveel moois! En hoe kun je dit beter ontdekken dan op de fiets. Je kan natuurlijk je eigen fiets uit de schuur pakken, maar er zijn ook genoeg plekken waar je fietsen kunt huren. Maar ook mountainbiken of steppen is leuk. Of wat denk je van een tandem? Bij de meeste verhuurbedrijven kan je ook een picknick voor onderweg erbij bestellen. Even uitblazen en genieten om vervolgens weer gezellig samen op pad te gaan.

#3 Op ontdekkingsreis

Rondtoeren met de auto saai? Met een puzzelrit of wanneer je een bijzondere auto huurt is vervelen geen optie. Er zijn genoeg bedrijven te vinden die compleet georganiseerde autospeurtochten gericht op gezinnen met kinderen aanbieden. Spannend en avontuurlijk!

#4 Bucketlist-plekken

Bijzondere plekken genoeg in ons kikkerlandje. Wat dacht je van het hoogste punt van Nederland in Vaals. Eén van de toeristische hoogtepunten van Limburg, de thuisbasis van MIK kinderopvang. Een bezoekje aan het drielandenpunt mag natuurlijk niet ontbreken. Wat noordelijker kun je in Drenthe een spannende Hunnebedtoer maken. Vertel je kinderen over de geschiedenis ervan en leg uit waar ze voor dienden. Wedden dat je kinderen aan je lippen hangen?

#5 Dierenvrienden

Dieren. Er zijn maar weinig kinderen die niet blij worden van het omgaan met dieren. Lekker knuffelen of aaien. Al gauw verschijnt er een grote glimlach op het gezichtje van jouw kind. Naar een kinderboerderij is altijd leuk. Maar ook een wandeling met een alpaca of ezeltje is een schot in de roos. En is je kleintje al wat ouder? Dan is een ritje op een pony helemaal het einde.

#6 De benenwagen

Speurtochten, GPS-tochten, survivallen of op ontdekking op het blote voeten- of kabouterpad. Ga op verkenning! Dat kan zeker met de wandelingen die door heel Nederland worden georganiseerd en waarbij er speciaal aan kinderen is gedacht.

Terug naar overzicht