Home » Nieuws » SINTERKLAAS VOEDSELBANKACTIE: VERSLAG KIDS OBS DE KRING!

SINTERKLAAS VOEDSELBANKACTIE: VERSLAG KIDS OBS DE KRING!

SINTERKLAAS VOEDSELBANKACTIE: VERSLAG KIDS OBS DE KRING!

Kinderen van OBS de Kring uit Maastricht hebben zich ingezet om mee te helpen bij de MIK Sinterklaas Voedselbankactie. Een geweldige dag, mede door hun fantastische inzet, wordt hieronder door hun beschreven in een verslag: 

Het begin van de dag: we werden uit de klas gehaald door Tanja. Toen gingen we speelgoed en boeken inladen in de auto’s van Maurice en Myriam. Toen moesten we naar Landgraaf dat duurde 30 minuten, maar we stonden in de file. Dat duurde 15 minuten. 
Toen kregen we weer gang en gingen we in een keer door naar de Voedselbank. Daar hebben we alles uitgeladen samen met de mensen van MIK, dat duurde 1uur tot 1uur en 30 minuten. Er waren veel auto’s en busjes met speelgoed.

Als 10 uurtje hebben we vlaai gehad: Dani had kersenvlaai en joep ook en Indy had pudding grummelen. Toen kregen we een rondleiding van een GRAPPIGE MENEER. Deze meneer is samen zijn vrouw in zijn garage begonnen met de voedselbank. Toen ze geen plek meer hadden en het te druk werd, zochten ze naar een loods. 
Bij de voedselbank werken allemaal vrijwilligers. Mensen die niet genoeg geld overhouden als alle rekeningen zijn betaald, kunnen naar de voedselbank gaan. Zij krijgen dan eten in een kratje, één keer per week. Hier kan in zitten: paprikasoep, wafels, melk, knakworstjes, brood, een beetje vers vlees, verse groenten, enz. Het vlees en de groenten gaan als laatste in de krat.

Daarna worden de kratten gebracht naar de plekken waar de mensen hun krat kunnen ophalen. In Maastricht zijn er drie uitdeelplekken. Er zijn 800 mensen in zuidelijk Zuid-Limburg die elke week eten krijgen van de voedselbank. De mensen uit noordelijk Zuid-Limburg krijgen eten vanuit een ander distributiecentrum.

Van de grappige meneer moesten we 2 keer onze oren dicht doen.
De voedselbank krijgt ook geld van winkels en sponsors. Zoals de Rabobank en nog veel meer bedrijven. Soms moeten mensen wel wat betalen: de luiers kosten 10 cent per stuk dan krijg je er gratis babyvoeding bij. 
En je moet het statiegeld van de flessen betalen. Het hoogste bedrag opgehaald voor de voedselbank was ongeveer 1.656.000 euro. Met alle kinderen van onze school hebben we speelgoed verzameld en boeken. In de maand november mogen de mensen met kinderen die gebruik maken van de voedselbank 6 cadeautjes voor sint en kerst uitzoeken en 4 kleine cadeautjes voor als een kind naar een kinderfeestje mag gaan of zo.

Ze geven ook een cadeaumand aan iemand die een baby krijgt, hier zit van alles in voor de baby. Het was een interessante morgen, het was leuk om mee te maken!

Gemaakt door JOEP INDY DANI 

Terug naar overzicht