Home » Nieuws » Sinterklaasactiviteiten voor peuters

Sinterklaasactiviteiten voor peuters

Sinterklaasactiviteiten voor peuters

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Het is zover: Sinterklaas is in het land. In de aanloop naar Pakjesavond is het leuk om samen met je kind aandacht te besteden aan het thema ‘Sinterklaas’. Inspiratie nodig? Wij geven 5 tips voor leuke sinterklaas activiteiten.

#1: Een aftelkalender maken

Vraagt jouw kindje ook dagelijks hoe lang het nog duurt voordat het pakjesavond is? Met een aftelkalender kunnen jullie samen aftellen. Op internet kun je diverse gratis printables vinden, maar het is natuurlijk ook leuk om zelf een aftelkalender te maken.

#2: De baard van Sinterklaas

Lekker kliederen met scheerschuim: welk kind vind het niet leuk? Pak een groot vel papier, teken hierop het gezicht van Sinterklaas en laat je kind van scheerschuim een baard maken. Pret gegarandeerd!

#3: Pepernoten bakken

De meeste kinderen vinden het geweldig om te helpen in de keuken. Samen pepernoten bakken is niet alleen leuk om te doen, maar natuurlijk ook super lekker.

#4: Pietengym

Kom lekker in beweging en doe samen aan pietengym. Pakjes overgooien, een koprol maken, springen en dansen: is jouw kindje net zo lening als een echte piet?

#5: Bellen met Sinterklaas

Bellen of sms'en met de Sint; hoe spannend is dat?! En ja, het kan echt. Met deze app kan je kind bellen met Sinterklaas, de voicemail van de sint afluisteren of een berichtje sturen: https://www.belmetsint.nl/nl/index.php

Wij wensen je alvast een fijne pakjesavond!

Terug naar overzicht