Home » Nieuws » Tips tegen vervelen

Tips tegen vervelen

Tips tegen vervelen

‘Mama, papa! Ik verveel me.’ Elke ouder heeft het ongetwijfeld zijn of haar kind al eens horen zeggen. Niets zo vervelend wanneer je kind met z’n ziel onder zijn arm rondloopt op een vrije dag of tijdens de vakantie. Maar, met onze tips is dat vanaf nu verleden tijd. Lees je mee?

#1 Verkleden

Waarom de verkleeddoos alleen met carnaval uit de kast trekken? Zoek oude kleren bij elkaar. Mutsen, jassen, sjaals, hoeden; alles mag. Hoe gekker, hoe beter eigenlijk. Bedenk samen met je kind de leukste creaties. En als je er dan ook nog een leuk verhaal, met het personage waar jullie op lijken, omheen bedenkt heb je gegarandeerd uren speelplezier. Of wat denk je ervan om alle tafels en stoelen aan de kant te schuiven en een ware modeshow te houden?

#2 Welkom in de wereld van….

Oldskool of niet, een kijkdoos maken blijft leuk. Pak een oude schoenendoos, ga lekker samen aan de slag en creëer zo een compleet eigen wereld!

#3 Samen erop uit!  

Trek er samen op uit! Pak de fiets of loop lekker een rondje door het park. Ontdek samen wat je onderweg tegenkomt. Welke dieren zie je? Welke bomen en planten kom je onderweg tegen? Het is niet alleen gezond om in de buitenlucht te zijn, maar je kind steekt er direct wat van op. Is het weer wat slechter? Laat dat je er vooral niet van weerhouden om naar buiten te gaan, want hoe leuk is het om samen lekker in de modderplassen te springen?

#4 Lezen

Toch liever een binnenactiviteit? Of je kind zelf al kan lezen of niet, een boek doet het altijd goed. Kinderen die regelmatig lezen of voorgelezen worden ontwikkelen een veel grotere woordenschat, zo is uit onderzoek gebleken. Niet alleen leuk dus, maar ook nog eens educatief.

#5 Om je vingers bij af te likken

Bak samen een cake of een taart. Vertel over de ingrediënten en laat je kind helpen waar het kan. Het leukste is natuurlijk het decoreren van het baksel. Laat je kind daarbij vooral lekker z’n gang gaan. Een leuke bezigheid die niet alleen de creativiteit ontwikkelt, maar waar je ook nog eens je vingers bij aflikt!

#6 Knutselvreugd

Haal de scharen, het papier en de verf maar uit de kast, want samen knutselen is altijd een goed idee. Laat je kind vooral zelf z’n gang gaan en bespreek later wat hij of zij heeft gemaakt en waarom. Je merkt dat je al gauw gezellig met elkaar zit te kletsen. En papa’s en mama’s; mee knutselen kan altijd!

#7 Spelletjes

Samen spelletjes spelen; het staat garant voor vermaak voor jong en oud. Heb je zelf een kast vol met spelletjes staan, dan is het natuurlijk makkelijk om wat voor de dag te toveren. Maar bedenk ook eens zelf een spel of vraag één van onze pedagogisch medewerkers op locatie naar creatieve tips en leuke ideeën.

#8 (Ver)bouwen

Kinderen zijn vaak dol op kamperen. Is het buiten wat slechter weer, sla dan het kampement binnen op. Want stiekem is een heuse tent binnen bouwen toch eigenlijk veel leuker? Benodigdheden? Met dekens, touw en wasknijpers kom je al een heel eind. En hoe leuk is het om na al het bouwen even uit te blazen in het nieuwe onderkomen onder het genot van wat lekkers te eten en te drinken.

#9 Bioscoop in eigen huis

Lights, camera, action! Of in dit geval; sluit de gordijnen, maak het donker in huis en haal de lekkere hapjes, waaronder de popcorn, uit de kast. Nu nog een gezellige familiefilm en je thuisbioscoop is geopend.

Terug naar overzicht