Home » Nieuws » Situatie in en na meivakantie

Situatie in en na meivakantie

Situatie in en na meivakantie

Beste ouders en verzorgers,

Het is nog onduidelijk of de maatregelen na 28 april verlengd worden, en om welke maatregelen het dan zal gaan. Met name voor de kinderopvang is het belangrijk om duidelijkheid te krijgen over de situatie in de meivakantie. We zullen ons voor moeten bereiden op een situatie die we nog niet kennen. Hierbij helpt een zogenaamde scenario analyse. Waarbij we de mogelijke scenario’s naast elkaar leggen en de gevolgen en voorwaarden in kaart brengen. De meest voor de hand liggende scenario’s willen we met jullie delen. Voor alle duidelijkheid, het gaat om een weloverwogen inschatting, de waarheid hebben we niet in pacht.

Na 28 april zijn de basisscholen gesloten in verband met de meivakantie. Deze meivakantie kan per school of scholenkoepel verschillen. We verwachten dat de kinderopvang alleen beschikbaar zal zijn voor noodopvang. Voor ouder(s) in cruciale beroepen en voor kinderen in kwetsbare situaties. Dit betekent een verlenging van de huidige situatie. Na de meivakantie zal waarschijnlijk de reguliere opvang geopend worden zonder beperkende maatregelen. We houden ook rekening met het scenario dat de kinderopvang een aantal weken na de meivakantie alleen beschikbaar blijft voor noodopvang. 

Op dit moment overleggen de brancheverenigingen met de ministeries. Op het moment dat duidelijk is hoe de periode van de meivakantie (en eventueel de periode hierna) voor de kinderopvang uit gaat zien, communiceren we hier direct over. Vooralsnog gaan wij ervan uit dat in de aanstaande meivakantie alleen noodopvang geboden wordt.

Hartelijke groet,

Raymond Clement
Bestuurder MIK & PIW Groep

Terug naar overzicht