Home » Nieuws » Vervelen op de achterbank? Echt niet!

Vervelen op de achterbank? Echt niet!

Vervelen op de achterbank? Echt niet!

“We zijn er bijna, we zijn er bijnaaaa….” In ieder geval, dat hoop je dan maar, want soms kan een autorit met kinderen best een opgave zijn. Zeker een lange rit naar het vakantieadres kan een uitdaging zijn met kinderen die zich op de achterbank vervelen. Maar, dat is vanaf nu verleden tijd, want wij verzamelden de állerleukste tips tegen vervelen!

Raad maar raak!

‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’ of ‘wie ziet het eerste een gele auto’. Een simpel spelletje, maar het blijft leuk én je kan het altijd spelen, waar je ook rijdt. Ook ‘Wie is het’, waarbij je een (bekend) persoon in gedachte hebt en de ander moet raden, blijft favoriet. Net als ‘ik ga op vakantie en neem mee’.

Puzzelen

Een puzzelboekje of een doe-vakantie-boek is altijd leuk. Lekker creatief bezig zijn, afgewisseld met spelletjes die ook nog eens de hersenen trainen.

Sing-a-long

Samen liedjes zingen. Dat gaat zeker voor mooie herinneringen zorgen, want ongetwijfeld dat jij nog associaties hebt bij bepaalde nummers die je doen terugdenken aan eerdere vakanties. De radio gaat ook deze zomer voor plezier zorgen, want weet jij na de eerste klanken al de naam van het liedje? Maak er een spel van.

Er was eens…

Met alleen pen en papier kom je al een heel eind om de verveling te bestrijden. Niet alleen kan je de mooiste creaties maken, maar wie weet schrijft je kind wel een heel spannend verhaal. Geen inspiratie? Help hem of haar op weg. Maar samen een verhaal schrijven is natuurlijk net zo leuk. Schrijf afwisselend een zin op. Zo ontstaat er één verhaal.

Film

Een film kijken doet het natuurlijk altijd goed, want voor je het weet ben je anderhalf uur verder. Zorg dat je voordat je in de auto stapt een playlist op je laptop of tablet hebt staat.

Even een break

Ondanks alle leuke tips, helpt het ook om tussendoor even te stoppen op een leuke plek. Laat je kinderen even uitrazen in een speeltuin of bezoek een dorpje of park om even de benen te strekken. Voor jezelf ook prettig, want ook de rit naar je vakantieadres is al vakantie natuurlijk.

Een hele fijne vakantie gewenst! 

Terug naar overzicht